Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se ocupă de ordinea publică (?!) Membrul ATOP câştigă într-o şedinţă cât altul într-o lună

ro

02 Aug, 2012 02:48 3495 Marime text
deschidere_1.jpg„Preşedintele şi vicepreşedinţii CJC nu primesc indemnizaţie"

Este mare „gheşeft" să fii membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. E răruţ, dar e drăguţ, cum s-ar spune prin popor.

Pentru o singură întâlnire, care poate fi lunară sau trimestrială, membrii ATOP primesc 20% din indemnizaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa. Şi, dacă ne luăm după declaraţia de avere a lui Nicuşor Constantinescu, calculul este simplu: 47.988 lei pe an, 3.999 lei pe lună. 20% din 3.999 lei egal 799,8 lei. Adică 800 de lei pentru o întâlnire care nu poate ţine mai mult de o oră, poate chiar două. Dar, să fim generoşi. Pentru o zi de muncă, cei de la ATOP câştigă opt milioane, atât cât aduce un muncitor acasă într-o lună. Bună afacere! Dar, nu sunt toţi aşa specialişti precum cei din ATOP ne-ar putea asigura cineva.

De patru ori în şapte luni

Potrivit site-ului http://www.atop-romania.ro, din ATOP Constanţa fac parte Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Gheorghe Darie şi Cristinel Nicolae Dragomir, vicepreşedinţi, trei consilieri judeţeni, trei reprezentanţi ai comunităţii, un reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor (Adrian Rapotan, cel care este menţionat pe site a fost înlocuit cu Emanoil Moraru, şeful DIAS Constanţa), şeful inspectoratului de Poliţie al Judeţului (pe site figurează Dumitru Catană însă, din structură face parte Valentin Burlacu) şi Lucian-Titi Giurcă, directorul Direcţiei Judeţene de Pază (în locul şefului Corpului Gardienilor Publici al Judeţului, funcţie care nu mai există). Potrivit lui Sorin Georgescu, secretarul executiv al ATOP, structura va fi modificată în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean pentru că, potrivit legii, acest lucru se întâmplă o dată la patru ani. „Cum prima şedinţă a fost de constituire, în următoarea vom schimba componenţa ATOP. În mod normal, se pot organiza lunar şedinţe ordinare sau trimestrial. Mai există şi şedinţele pe comisii, însă pentru acelea nu se primeşte indemnizaţie. Preşedintele şi vicepreşedinţii CJC nu primesc indemnizaţie de la ATOP. Reprezentanţii comunităţii sunt propuşi de preşedintele CJC, iar Consiliul Judeţean Constanţa propune cei trei consilieri. Restul sunt reprezentanţi de drept", a declarat Georgescu. Secretarul general a mai spus că anul acesta structura s-a reunit de patru ori. Dintr-un foc 3199,2 lei!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii