Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sex, religie si dureri de dinti de ce calatoresc oamenii?

ro

10 Dec, 2010 14:45 2117 Marime text
cover-mic.jpgDe calatorit, lumea a calatorit intotdeauna, pentru diverse interese - ca si acum. Turismul nu e decat o modalitate moderna de a organiza calatoriile - altora - transformand aceasta indeletnicire intr-o afacere. Dar de ce pleaca oamenii in excursii, tabere, sejururi, circuite si ce alte nume de calatorii mai propun agentiile? Dincolo de dorinta de a vedea privelisti noi, monumente frumoase, manifestari spectaculoase , exista si alte nuante ale dorintei de a experimenta lucruri noi, iar uneori si motive extrem de specifice.

Uneori, motivele sunt reprobabile; alteori sunt inaltatoare spiritual; alteori, sunt pur si simplu, de ordin practic. Unii calatoresc ca sa faca in alta tara, cu legi mai permisive, ceea ce nu pot face in tara lor cu legi mai dure. Altii se duc sa cumpere mai ieftin, in alta parte, ceea ce acasa la ei costa scump. Unii cauta experiente mistice, altii emotii tari. Unii pleaca spre alte zari ca sa fie de ajutor celor care au nevoie de asta, altii cauta ei ajutor departe de tara natala, intr-o alta cultura. Unii se destrabaleaza, altii fac sacrificii. Unii cauta sanatatea, altii frumusetea, altii - implinirea spirituala.

Motivele sunt atat de diverse, incat turismul insusi s-a diversificat, impartindu-se intr-o gramada de ramuri si ramurele, specializandu-se pana la niveluri marunte, astfel incat fiecare sa gaseasca ceea ce doreste si pentru fiecare dorinta sa existe un agent de turism corespunzator. Si, uite asa, piata turismului evolueaza, aparand o sumedenie de nise. Fara pretentia de a fi exhaustivi, descopera.ro iti arata o duzina de astfel de exemple.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii