Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canicula, combatuta cu un aparat de aer conditionat

ro

14 Apr, 2004 00:00 771 Marime text

Vine vara!

Achizitionarea unui aparat de aer conditionat se face in primul rand dupa capacitatea de racire a acestuia, care trebuie sa coincida cu necesarul de racire specific fiecarei incinte * Astfel, pentru un volum de 38 de metri cubi se recomanda o capacitate de racire de 7000 BTU, cu un consum de 700 W, pentru 63 mc este ideal un sistem de 9000 BTU, cu un consum de 900 W * Aparatele pentru aer conditionat sunt fabricate in mai multe modele si variante, cum ar fi cele split * Preturile prezente pe piata comerciantilor de profil se situeaza intre valori de 14 milioane de lei si 34 milioane de lei pentru cele destinate imobilelor de locuit

O data cu venirea caldurii, se simte tot mai mult nevoia unui aparat de aer conditionat. Exista in prezent tot mai multe companii ce pun la dispozitia clientilor lor o gama larga de aparate de aer conditionat, oferind si celor mai exigenti cumparatori solutii practice, eficiente si economice din punctul de vedere al raportului calitate/pret. Achizitionarea unui aparat de aer conditionat se face in primul rand dupa capacitatea de racire a acestuia, care trebuie sa coincida cu necesarul de racire specific fiecarei incinte. Dimensionarea se face tinandu-se cont de volumul incaperii, dar si de alte surse de caldura, cum ar fi calculatoare personale, vitrine frigorifice, monitoare, televizoare, numarul de persoane prezente de obicei in incapere. De aceea, pentru o dimensionare corecta a aparatelor este necesara contactarea specialistilor firmelor care le comercializeaza. In general, capacitatile de racire trebuie sa tina cont de volumul spatiului in care se monteaza aparatul. Astfel, pentru un volum de 38 de metri cubi se recomanda o capacitate de racire de 7000 BTU, cu un consum de 700 W, pentru 63 mc este ideal un sistem de 9000 BTU, cu un consum de 900 W, cea mai mare capacitate de racire fiind cea de 24000 BTU, care se recomanda pentru camere cu volumul mai mic de 137 mc. Caracteristicile aparatelor din comert de care trebuie sa se tina seama sunt: puterea mare de racire, silentiozitate, telecomanda cu afisaj cristale lichide, dezumidificare, ventilare 3 trepte, incalzire (optional), racire, timer pentru oprire si pornire automata, programare a modului de functionare pe timpul noptii (SLEEP) si sistem de filtrare antibacterian.

Caracteristici generale

Cu noua gama de aparate de aer conditionat cu racire, cu puteri de la 7000 BTU pana la 24000 BTU, echipamentele actuale va ofera confortul total la varful degetelor. Programatorul de pornire/oprire poate fi potrivit sa opreasca aparatul de aer conditionat dupa ce ati adormit si sa il porneasca inainte de a va trezi dimineata. Filtrele speciale de carbon activ folosesc carbonul pentru a retine particule foarte fine de praf si de a elimina mirosurile din incapere. Functia Safety Lock, prezenta la multe dintre sisteme, permite blocarea comenzilor aparatului de aer conditionat pentru a nu fi accidental modificate.Aparatele pentru aer conditionat sunt fabricate in mai multe modele si variante, cum ar fi cele split, unde unitatea interioara (vaporizatorul) se monteaza in incinta de conditionat, conectandu-se la unitatea exterioara prin intermediul unor conducte, prin care circula agentul frigorific. Multe dintre acestea se incadreaza in categorii diferite ale nivelului de zgomot, fie redus, fie sunt silentioase, abia perceptibile auzului, ajungandu-se la 44 db. Toate sunt concepute pe ideea reglajului de temperatura, optional. Functiunile introduse, precum cele de functionare pe timpul noptii si temporizatorul programabil, fac sa fie necesar un consum mic de energie. Filtrele de aer sunt tratate cu substante speciale pentru a impiedica aparitia si dezvoltarea bacteriilor si mucegaiului. In concordanta cu temperatura incaperii, prin functionarea intermitenta si precis controlata a compresorului si ventilatorului, se realizeaza dezumidificarea eficienta si confortabila a aerului interior. Functia de baleiaj a aerului determina miscarea in sus si in jos a lamelei orizontale, directionand jetul de aer in intreaga incapere, asigurand confortul in toate colturile acesteia. Telecomanda permite setarea unor variate moduri de programare, cu ajutorul temporizatorului. Aceasta functie permite pornirea/oprirea aparatului la anumite ore, pornirea/oprirea aparatului la aceleasi ore in fiecare zi, pornirea la o anumita ora, oprirea la o anumita ora si combinarea celor doua functii. Unele dintre ele sunt dotate cu filtre de purificare ce asigura retinerea eficienta chiar si a particulelor de praf si polen foarte fine, cu dimensiuni de minim 0,01 microni. La acest filtru este atasat un filtru ceramic care absoarbe fumul de tigara sau alte mirosuri neplacute, asigurand un aer pur si placut in incapere. Preturile prezente pe piata comerciantilor de profil se situeaza intre valori de 14 milioane de lei si 34 milioane lei pentru cele destinate imobilelor de locuit. Aparatele de aer conditionat pot fi achizitionate ca si celelalte aparaturi electrocasnice, electronicele, in binecunoscutul sistem de rate. Cei mai multi comercianti asigura si transportul si instalarea aparatului la domiciliul clientului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii