Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 12 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Totaldata si Infomar asteapta semnarea unui protocol

ro

04 Aug, 2002 00:00 764 Marime text

Hatisurile privatizarii

APAPS cheltuieste dublu pentru reprivatizarea unor societati achizitionate de pseudo-investitori * Pana la incheierea protocolului intre MCTI si APAPS, pachetul majoritar al Totaldata si Infomar ramane in proprietatea statului

Sucursala Regionala Sud-Est a Autoritatii pentru Administrarea Participatiunilor Statului are in portofoliu active apartinand societatilor la care statul este actionar. Dupa cum ne-a declarat Constantin Radulescu, directorul APAPS, "rolul acestei institutii este de a face analize asupra societatilor care urmeaza sa fie privatizate, de a desfasura procedura de privatizare si de a superviza societatea in perioada post-privatizare". In acest ultim caz, problemele apar fie din cauza nerespectarii termenilor contractuali (investitii, asigurarea/pastrarea de locuri de munca), fie din cea a neplatii ratelor contractuale. Se pare ca procesul de privatizare este reversibil in cazul unor societati care au fost castigate de anumiti pseudo-investitori. In aceste cazuri, respectivele societati reintra in portofoliul APAPS si sunt reprivatizate ulterior. Astfel, o mare parte din energii si fonduri se pierde prin tergiversarea finalizarii procesului de privatizare.

In stand-by

Conform legislatiei intrate recent in vigoare, societatile de servicii informatice (SSI) sunt considerate obiective strategice si, ca urmare, au reguli speciale de privatizare. Dupa cum ne-a declarat directorul APAPS Regionala Sud-Est, in cazul in care acestea au capital majoritar de stat, iar actionar este Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului, "trebuie semnat un protocol intre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Ministerul APAPS". Insa, se pare ca acest protocol va intarzia sa apara. In normativele mentionate anterior se inscriu cele doua societati de servicii informatice din Constanta, Totaldata si Infomar, care au ca obiect de activitate realizarea si furnizarea de soft. La ambele societati, in acest moment doar pachetul de 30% din totalul numarului de actiuni este in proprietate privata. Capitalul social al SC Infomar SA este de 261.450.000 lei, iar valoarea nominala a unei actiuni este de 25.000 lei. La societatea Totaldata, capitalul social este de 618.850.000 lei, valoarea nominala a unei actiuni fiind de 25.000 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii