Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capcana lui Geoana

ro

18 Nov, 2009 02:42 1959 Marime text
mihaela_editorial.jpgDin păcate pentru români, campaniile electorale par a fi trase la indigo. Principala metodă prin care candidaţii vor să-şi asigure voturile necesare obţinerii mandatului la care aspiră este aceeaşi: promisiuni pe bandă rulantă.

Dacă Traian Băsescu a inclus în campanie şi tema referendumului, iar Crin Antonescu a încercat să-şi prezinte viziunea în privinţa modului în care anumite domenii ar trebui să evolueze, Mircea Geoană împarte promisiuni „fără număr". Candidatul PSD la mandatul de şef al statului ignoră atribuţiile ce-i sunt conferite de Constituţie unui preşedinte, ignoră componenţa politică a Parlamentului României şi schimbările de macaz ale parlamentarilor, ceea ce nu asigură o majoritate certă şi permanentă pentru viitorul Executiv, şi le promite românilor tot felul de minunăţii. Ca şi cum el dispune şi Guvernul execută, nu invers. A fost la Constanţa, l-am ascultat şi m-am minunat. A ajuns, recent, la Slatina, iar tactica a fost aceeaşi. Altfel spus, după ce a promis constănţenilor că, odată ajuns preşedinte al României, judeţul lor va deveni „locomotiva economiei", pe plaiurile Gorjului, i-a asigurat pe olteni că acolo va fi raiul pe pământ. „După ce voi ajunge la Cotroceni, voi oferi Olteniei ceea ce nu a primit în ultimii 20 de ani: respect, investiţii, dezvoltare, infrastructură, agricultură şi locuri de muncă", a promis liderul PSD, Mircea Geoană, la mitingul electoral de la Slatina.

Interesant este faptul că Radu Mazăre i-a atras atenţia că, dacă va ajunge la Cotroceni, Mircea Geoană va trebui să-l asculte şi să-l ajute. Însă, odată obţinut mandatul, orice spate întors al echipei Mazăre - Constantinescu nu-l va mai afecta şi nu-i va pune în pericol poziţia. De altfel, zilele trecute, şi secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a recunoscut, voalat, că, în cazul nerespectării promisiunilor făcute la mitingul electoral desfăşurat la CET, pesediştii n-au cum să-l tragă de urechi sau să-l strângă cu uşa. „Sperăm că se va ţine de cuvânt. Acum, dacă nu s-o ţine de cuvânt, noi n-avem ce să-i facem, o să-l sancţionăm la alegerile viitoare", ne mărturisea Dragomir.

Corect, aşa stau lucrurile. Deci, electoratul ar trebui să fie mult mai atent la promisiunile lui Geoană, cât de reale sunt şi dacă îi stă în putere să le respecte. Altfel, cinci ani de acum înainte ne vom hrăni cu promisiunile auzite şi vom aştepta, neputincioşi, următorul scrutin prezidenţial. Asta dacă va mai avea tupeul să revină în ringul competiţional şi să pretindă voturi de la cei păcăliţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 26 Nov, 2009 16:20 CRIN ANTONESCU il vrea pe JOHANNIS premier si intermediar in alianta cu PAUL DE ROMANIA ce se afla la PARIS ,unde s-a dus si acesta in urma cu cateva zile. NEO-LEGIONARII LIBERALI isi fac de cap si arunca pisica moarta in curtea PSD-ului. GRESIT !!! CAPCANA este a PNL-istilor pentru PSD-isti si pentru intreaga ROMANIE.
  • ROZICRUCIANUL 18 Nov, 2009 13:05 de la Rozicrucianul (11:21:41 18 Noiembrie 2009) Ador aceasta lupta electorala.Nu de altceva dar,la intrunirile organizate ,,spontan si fara scop'aflam ca toti cei care fac politica,sunt pungasi,mafioti,corupti,sau vinduti strainatatii.Aplaudam in extaz si ii admiram cu cite o injuratura.Dupa schimbul de replici de la pisuar,vorbetii ies in strada ,si marcati de o falsa durere duhovniceasca,incep sa -si despaducheze sufletul invadat de mucegai.Lipsiti de sclipirea glaciala a inteligentei,ei nu motiveaza ce zic,ci sunt preocupati mai mult de perceptie si de impact, decit de rationament.In fata intrebarilor concrete ramin muti ca un student in fata unui profesor examinator la licenta si caruia nu i s-a dat spaga.Aceasta aglomeratie pestrita de ,,militanti'nu fac altceva decit sa ne promita butelii,promoveaza brinza si cirnatii,ascund ciolanul si ne explica efectul benefic al irigarii prin picurare. Du-te la pagina 1
  • ROZICRUCIANUL 18 Nov, 2009 12:39 de la Rozicrucianul (11:21:41 18 Noiembrie 2009) Ador aceasta lupta electorala.Nu de altceva dar,la intrunirile organizate ,,spontan si fara scop'aflam ca toti cei care fac politica,sunt pungasi,mafioti,corupti,sau vinduti strainatatii.Aplaudam in extaz si ii admiram cu cite o injuratura.Dupa schimbul de replici de la pisuar,vorbetii ies in strada ,si marcati de o falsa durere duhovniceasca,incep sa -si despaducheze sufletul invadat de mucegai.Lipsiti de sclipirea glaciala a inteligentei,ei nu motiveaza ce zic,ci sunt preocupati mai mult de perceptie si de impact, decit de rationament.In fata intrebarilor concrete ramin muti ca un student in fata unui profesor examinator la licenta si caruia nu i s-a dat spaga.Aceasta aglomeratie pestrita de ,,militanti'nu fac altceva decit sa ne promita butelii,promoveaza brinza si cirnatii,ascund ciolanul si ne explica efectul benefic al irigarii prin picurare. Du-te la pagina 1
  • surmelis argentina pusa 18 Nov, 2009 11:12 CRIN ANTONESCU doreste sa conduca ROMANIA ca parte integranta din GERMANIA,metode germane, poate face aluzie la GERMANIA HITLERISTA din cel de al doilea razboi mondial.