De serviciu... la televizor!
De serviciu... la televizor!Ne plângem toată ziua că nu reuşim să găsim soluţiile cele mai bune pentru a depăşi, cât de cât rezonabil, criza economică, dar cei direct responsabili au cu totul alte preocupări.
Activitatea politică şi imaginea par a fi principalele priorităţi ale unor miniştri. Altfel, nu-mi pot explica prezenţa multor demnitari, în timpul programului de lucru, la diverse emisiuni televizate sau radiofonice. La fel cum nu-mi pot explica participarea lor la tot felul de întruniri pe linie de partid care durează ore în şir şi se desfăşoară în diverse colţuri ale ţării. Desigur, multe dintre ele sunt în timpul săptămânii, în intervalul în care se presupune că un ministru, un secretar de stat sau un reprezentant al administraţiei publice locale ori judeţene se află la sediul instituţiei a cărei activitate o coordonează, sau în teritoriu, pentru a cunoaşte realitatea la faţa locului, nu din hârţoagele transmise de subalterni.
Dacă nu îi văd la televizor sau pe la şedinţe de partid, românii îi pot auzi. Când ţi-e lumea mai dragă, în timpul unei emisiuni televizate, te trezeşti cu ei în direct. De ce!? Pentru a-şi exprima opinia... unica avizată şi formulată în contextul deţinerii tuturor datelor.
Dar, acum îmi explic de ce organigramele anumitor instituţii bugetare sunt supraîncărcate. Pentru că cineva trebuie să muncească şi pentru cei ocupaţi să dea bine pe sticlă, să se audă clar pe undele radio sau să-şi arate muşchii pe la vreo şedinţă de partid.
Pe lângă cazurile demnitarilor ce se regăsesc în categoria celor la care am făcut referire anterior, mai avem şi alte specimene de şefi. Salariile lor sunt suportate tot din bugetul de stat, dar asta nu-i determină să-şi respecte programul de lucru şi atribuţiile ce le revin conform fişei postului. Mă refer la cei care vin la serviciu pe la 10.00 şi, la scurt timp, dispar... pe teren, pe la alte instituţii, ca să rezolve diverse probleme, chipurile.
Oare a verificat cineva câte ore din programul lor de lucru se duc aşa, pe apa sâmbetei, în timp ce leafa, „bruma" de bani plătită din taxele şi impozitele achitate de contribuabili, nu suferă nicio modificare ... în minus, desigur!? Sunt convinsă că, dacă s-ar ponta pe drept munca lor, bugetul de stat ar avea parte de noi reduceri de cheltuieli... Şi să nu fim surprinşi dacă sumele „salvate" vor fi semnificative.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- surmelis argentina pusa 09 Sep, 2009 05:33 GELOZIA SI INVIDIA ISI SPUN CUVANTUL.