Mazăre, tu ce faci cu Grivei?
Mazăre, tu ce faci cu Grivei?Deputaţii din comisia de administraţie nu s-au lăsat intimidaţi de protestele, tot mai dese în ultima vreme, ale iubitorilor de animale şi au avizat legea ce prevede eutanasierea câinilor fără stăpân. Fac precizarea că mă întristează în sine luarea unei asemenea decizii, însă sunt şi de-a dreptul îngrozită, atunci când văd semeni de-ai mei speriaţi, hăituiţi sau chiar ucişi de câini. Însă ce e mai important, până la urmă? După o nepăsare care durează de 20 de ani, era previzibil. Ceva drastic trebuia făcut.
În contextul modificării legii animalelor fără stăpân, primarul
Constantei, care a mărturisit
că este o fire miloasă şi, personal, nu agreează ideea eutanasierii, a
anunţat că va realiza un sondaj ca să vadă ce soluţii propun cetăţenii
pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi.
Votul deputaţilor
din comisia de administraţie m-a mobilizat şi am testat personal
opiniile constănţenilor pe cel mai la îndemână site de socializare. Cu
această ocazie, m-am lămurit că nu sunt nici pe departe singura care
susţine eutanasierea, dat fiind faptul că sterilizarea clamată de
iubitorii de patrupede şi-a dovedit ineficienţa.
Peste 55% la sută dintre cei care au participat la sondaj au răspuns într-un fel sau altul că susţin măsura eutanasierii în lipsa altor alternative. Voturile împotrivă nu depăşesc 20%, iar alţi 6% s-au pronunţat pentru castrare şi crearea de adăposturi. Aşa cum mă aşteptam, un singur vot din cele aproximativ 100 exprimate viza adopţia.
În această situaţie, mă pot întreba şi vă pot întreba la rându-mi, unde sunt, domnilor, iubitorii de animale, fanaticii care agresează hingherii la descinderile prin cartierele Constanţei?
Scriu aici exact ce le-am răspuns şi prietenilor de pe site-ul cu
pricina. Ar fi cel puţin interesantă
o anchetă asupra oamenilor ce stau în spatele acestor organizaţii de
protecţie a animalelor. Poate că exagerez... dar persoanele acestea ce
pozează drept apărători ai animalelor mi se par extrem de sinistre...
Şi apoi, oameni buni, a devenit câinele un fel de animal sacru, aşa cum
este vaca la indieni? Sigur, nu.
Sunt nişte oameni care, poate, îndrăgesc aceste animale, numai că nu au
vreo soluţie. Am ajuns râsul Europei, te rup câinii pe stradă, iar
ONG-urile cer bani de le bugetul primăriei ca să lase câinii pe străzi.
Mai
avem o problemă: inamicul public nr. 1 baba de la bloc. Stă singură, nu
are nimic de făcut, are şi ea un surplus de iubire de care nu mai are
nimeni nevoie şi dă mâncare la câini. I se pare că face un gest de mare
bunătate şi va fi
iertată de toate relele pe care le-a făcut. Nu o interesează că, imediat
după asta, câinii aia vor muşca copiii din faţa blocului. Dar na,
suntem un oraş în care primarul,
de dragul votului babei de la bloc, uită ce a învăţat la orele de igienă
din şcoala generală.
Respect şi părerile celor care optează pentru castrare, însă trăim în România, unde căţeluşa sterilizată, pe bani nu puţini la număr, fată pui pe bandă rulantă.
Când susţin eutanasierea, vorbesc de acele persoane care nu fac deosebirea între haitele de câini care bântuie prin cartiere şi un câine pe care-l ţii într-un spaţiu închis, pe care îl creşti, ai grijă de el, eşti stăpânul lui, iar el este prietenul tău sincer şi devotat. Aceşti câini nu mai sunt prieteni ai omului, ci sunt un pericol pentru oameni, pentru că pot oricând ataca un om, o femeie gravidă, o femeie cu copil mic în braţe sau de mână. Pe lângă acest important inconvenient, patrupedele în cauză produc mizerie (rahat, păr...). Pentru comentatorii sondajului şi pentru toţi detractorii luptei împotriva eutanasierii, spuneţi-mi: este civilizat, este sănătos, este plăcut să calci într-un rahat de câine pe trotuar sau în parc? Să nu te poţi odihni nici noaptea, când câinii te trezesc pe la ora 4?
Cei care susţin eutanasierea vor pur şi simplu să nu mai vadă
câini pe stradă. Deci moartea nu este scop în sine, cum cred unii
penibili. În al doilea rând, adaug ce-i spuneam şi unei prietene,
iubitoare de animale activă, că indiferent ce decizie va lua primăria cu
privire la soarta maidanezilor, oricum, se va umple paharul şi în loc
de o moarte blândă, cânii
vor primi nişte morţi violente din partea cetăţenilor disperaţi. Au mai
fost astfel de cazuri anii trecuţi. Treaba este o bombă cu ceas, iar
Mazăre ar trebui să ştie asta. Să facem, ce? Să stăm, pasivi, fiindcă
noi sau ai noştri n-am fost, încă, muşcaţi? Să-ntoarcem capul? O
atitudine pur românească!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- nenea 16 Apr, 2011 21:59 sa fie eutanasiat el ca merita!................
- Ionel 07 Apr, 2011 22:33 "Doar in anul 2009 – si doar in bucuresti – 10000 de cetateni s-au prezentat la Bals, pentru tratamentul antirabic.Statistica probabil ca nu acopera realitatea, deoarece putem presupune linistiti ca nu toti cei muscati de caini se duc la Bals.Dar daca sunteti muscat de un caine…duceti-va sa va vaccinati antirabic. Din rabie (turbare) se moare in procent de 100%. Odata instalata boala…nu se mai poate face nimic!"
- Evil 07 Apr, 2011 22:26 Un exemplu pentru cei saraci cu duhul. Intr-o tara in care nu gasesti picior de caine vagabond pe strada, este vorba de Statele Unite, in fiecare zi se nasc 50 de mii de caini si pisici. Din acestia doar unul din 5 ajunge sa aiba un stapan, restul ajung in adaposturi. Dintre acestia intre 30 si 60 la suta sunt eutanasiati. Intre 4 si 6 milioane de caini, si pisici, sunt eutanasiati anual in America, pentru ca oamenii care traiesc acolo sa isi permita luxul de a nu fi mancati de vii pe strada. Este treaba voastra daca vreti sa ajungeti sa traiti in boscheti si sa aveti o inima "buna", pentru asta exista si o tara, se cheama India. Sau Romania peste cativa ani, daca nu veti inceta cu tolerarea prostiei si a mizeriei exacerbate. Daca nu, inseamna ca va meritati soarta. Dar nu incercati sa ne trageti si pe noi dupa voi. Buruienile sunt smulse si mor. Este acesta un lucru rau? Pentru buruieni da. Ganditi-va ce castigati in schimb.
- ella 07 Apr, 2011 15:06 "Evenimentele vieţii sunt cu adevărat mai deştepte decât noi, cum spunea un cercetător al fenomenelor spirituale, iar noi le vom înţelege inteligenţa când vom şti că orice suferinţă depăşită cu înţelegere şi iertare ne apropie de noi înşine şi de Dumnezeu. Dar, dacă noi nu putem ierta un câine care ne-a muşcat sau ne-a făcut rău, cum vom putea ierta un om şi încă unul care ne-a făcut rău cu bună ştiinţă? Ce le vom dori unor oameni care ne fac rău, dacă le dorim moartea unor câini? Iată de ce câinii aceştia ne-au fost daţi, probabil, ca orice ne-a fost dat în viaţă, cu un scop divin; acela de a ne vindeca minţile, percepţiile, inimile de dorinţa de răzbunare, ură, distrugere şi ucidere. Dacă putem privi către animale cu un ochi deschis spre Dumnezeu, dacă putem ierta un câine, dacă putem găsi firimituri de pâine pentru el, este probabil că va dispărea din noi dorinţa de a ucide câinii şi nu vom mai călca în picioare porunca “să nu ucizi”. Dacă putem ierta un câine, putem ierta şi un om; asta-i ideea. Iar dacă putem ierta câinele, vom simţi că-n piept ne bate o inimă mai bună şi-n mintea noastră gândeşte un om, nu un câine." - fragment din articolul "Daca putem ierta un caine", autor Maria Timuc, articol aparut in Jurnalul National din 07.04.11.Citeste-l d-soara autoare a acestor randuri incredibile, citeste-l si incearca sa-ti imblanzesti sufletul de scorpie "penibila", asa cum ne-ai facut tu pe noi , iubitorii de animale, penibili.Sunt profund indignata, nu pot sa cred ca am citit asa ceva, si mai ales scris de o persoana care "formeaza" opinia publica...RUSINE SA-TI FIE! Si...ai grija la pedeapsa divina!
- Anca 07 Apr, 2011 14:55 Sterilizarea s-a dovedit ineficienta??? Dar, a incercat cineva, cu adevarat, acest lucru? Este vreun oras din Romania, in afara, poate, de Timisoara, care incearca, sau a incercat, cu adevarat, sa combata problema aceasta prin sterilizare? Majoritatea motiveaza ca nu au facut-o din lipsa de fonduri. Si, atunci, ma intreb retoric: daca pentru sterilizare, care este o solutia mai ieftina decat eutanasierea, nu au existat fonduri, atunci cu ce fonduri vor fi aceste animale "ucise cu blandete"? (cine vrea sa ma contrazica sa vada la un cabinet veterinar cat costa o doza pentru eutanasie si cat costa o sterilizare) Cum sa scapam de cainii vagabonzi daca romanul nostru nu este aspru pedepsit pentru abandonarea animalelor? Le eutanasiem acum si peste 2-3 ani vom avea aceeasi problema. Va amintiti cum a eutanasiat Basescu cainii comunitari cand era primar? Si? A scapat capitala de problema? Dupa 2 ani lucrurile au fost la fel ca inainte, din pacate. Cum sa scapam de rahat cand doamna de la etajul 4, isi scoate cainele afara si dupa ce acesta isi face nevoile...acolo le lasa??? Nici mie nu imi place sa calc in rahat de caine sau sa aud de oameni agresati fara motiv de caini (mai sunt si din aceia care dau cu piatra si se mira de ce au fost muscati). Poate ca eutanasierea ar fi o solutie, daca s-ar face cu adevarat, scapand animalul de chin fara durere dar, tare ma tem, ca eutanasierea va insemna, cum a insemnat si in trecut, o lopata in cap sau moarte prin infometare. O solutia adevarata va exista doar atunci cand vor fi coroborate mai multe solutii secundare: sterilizare in masa, spirit civic manifestat prin adoptii (am adoptat catei si pisici de pe strada si sunt prietenii mei devotati, recompensandu-ma cu dragoste imensa), pedepsirea extrem de aspra a abandonului, obligativitatea fiecarui stapan de a-si castra animalul daca nu este special pastrat pentru monta si subventionarea acestui lucru, eutanasiere pentru cainii agresivi, batrani, bolnavi irecuperabil etc., sustinerea asociatiilor de protectia animalelor care in mod real salveaza, adapostesc si dau spre adoptie animale. Problema e complexa. Mi se pare hilar sa ne bucuram ca am scapat de grija eutanasiindu-i pe toti. Cu ce bani? Si, peste 2 ani ce facem? Cu stima,