Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nasul" lui Mazare revine

ro

20 Jan, 2010 02:44 1887 Marime text
mihaela_ciorbaru.jpgEşecul înregistrat în alegerile prezidenţiale l-a adus pe Mircea Geoană în ipostaza de singuratic, iar lui Adrian Năstase i-a deschis calea spre revenirea la conducerea PSD.

Flacăra violetă l-a perpelit pe Mircea Geoană şi a făcut ca PSD să cadă în penibil. După ţopăituri, declaraţii de dragoste în direct şi pupături, aspecte ce au făcut deliciul presei pentru o perioadă, se pare că preşedintele PSD şi-a dorit să rămănă în atenţia jurnaliştilor cu orice chip. Însă, preluarea teoriei lansate de abilul negociator al PSD, Viorel Hrebenciuc, a fost o decizie total neinspirată pentru Geoană. Pe zi ce trece liderul social-democrat rămăne tot mai singur. Şi, totuşi, nu renunţă la mandatul de şef al partidului. Ba mai mult se pare că atacul energetic a cărui ţintă a fost continuă să-l marcheze. Altfel, nu se poate explica încăpăţănarea cu care continuă să creadă că „un număr considerabil de lideri judeţeni" sunt, încă, în favoarea sa şi-l susţin. Şi asta în condiţiile în care nume importante din partid au recunoscut că nu-l vor mai vota.

Probabil, Congresul PSD va fi duşul rece ce-l va readuce cu picioarele pe pămănt.

Lăsăndu-l deoparte pe Mircea Geoană, fiind de domeniul trecutului, nu pot să nu remarc revenirea în forţă a fostului preşedinte PSD, Adrian Năstase. De altfel, resuscitarea lui Năstase are susţinerea publică a unor colegi vocali din partid. În timp ce unii au recunoscut că-l preferă pe Năstase ori pe Diaconescu în locul lui Geoană, alţii evită să se pronunţe invocănd tot felul de pretexte.

Nici liderii PSD Constanţa nu s-au pronunţat, încă, iar votul delegaţiei de la malul mării va conta. De fapt, pentru echipa Mazăre e dificil de stabilit pe cine să susţină. Pe vremea guvernării Năstase, Radu Mazăre a fost cooptat în PSD, oficializarea „relaţiei" fiind făcută de secretarul general al partidului la acea vreme, Miron Mitrea. Atunci „naşul" Năstase, în calitatea de premier, a direcţionat pe diverse căi fonduri importante pentru Constanţa. Startul investiţiilor guvernamentale pentru Constanţa fiind dat cu sprijinul lui Năstase şi al miniştrilor din cabinetul său, cel puţin din punct de vedere moral, Mazăre ar trebui să-i întoarcă serviciile prin acordarea voturilor la congres.

Pe de altă parte, chiar dacă a fost pentru scurt timp, Mircea Geoană a adus în palmaresul organizaţiei PSD Constanţa primul mandat de ministru - prin învestirea la Mediu a lui Nicolae Nemirschi, precum şi primul mandat de secretar de stat - oferit lui Valentin Preda. Însă, bani pentru proiectele mult dorite ale lui Mazăre n-au venit pe vremea „domniei" lui Geoană. Iar drept răsplată pot fi considerate atăt numărul mandatelor de parlamentari căştigate de PSD Constanţa, căt şi acţiunile electorale cu impact, organizate în vara şi toamna trecută. În acest context, n-ar fi exclus ca echipa delegaţilor constănţeni condusă de duetul Mazăre - Constantinescu să-şi ia măna de pe Geoană... considerănd că a făcut destul pentru el.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii