Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prezidentiabilii, personaje de joc de strategie

ro

19 Sep, 2009 02:18 892 Marime text

claudia_candet_1.jpgNici măcar nu a început şi parcă deja ne-am săturat de ei. Da, ei, aspiranţii la fotoliul cel mai mare în stat. Însă cei care vor să-şi pună la încercare candidatul pe care au de gând să-l voteze la alegerile de peste două luni o pot face acum mult mai simplu. Numai că doar în lumea virtuală.

Mai în glumă, mai în serios, câteva personaje dintr-un trust de presă cunoscut pe meleagurile autohtone au pus idee lângă idee şi s-au gândit că pot aborda campania electorală şi pe cei care se vor lupta pentru fotoliul cel mare în alţi termeni decât cei obişnuiţi şi în într-un alt mediu. Într-unul în care oricine are posibilitatea, dacă trece mai multe etape, să ajungă în poziţii la care nici n-au visat. „Un joc care te prinde, dar care ţine cont de viaţa reală", aşa au caracterizat jocul de strategie cei care l-au gândit. Traian Băsescu, Sorin Oprescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu, Gigi Becali, Vadim Tudor, Miron Cozma, Hunor Kelemen şi Nati Meir sunt personalităţile transformate în avatare de joc în toată regula. Întinşi pe harta ţării, cei nouă aspiranţi vor dovedi ceea ce pot, dirijaţi de cei cărora le vor conduce destinele. Înainte ca aspiranţii să pună pe tapet strategiile de marketing pe care le vor folosi pentru a pune mâna pe putere, cei care au elaborat jocul propun tactici de marketing politic simulate, precum recrutarea de simpatizanţi sau desfăşurarea de campanii în mass-media. Tu, ca simplu jucător, poţi ajunge de la poziţia de simpatizant la cea de director de campanie, fără prea mari probleme.

Care să fie motivul pentru care nişte minţi, cred că luminate, s-au gândit că ar fi cazul ca electoratul să privească şi o altă parte a campaniei?! O fi de vină saturaţia la care ei înşişi au ajuns. Şi noi cu toţii. Promisiuni peste promisiuni, discursuri interminabile, replici tăioase şi din ce în ce mai puţin bun simţ. Dacă nu avem parte de antiteze ale acestor aprecieri în viaţa reală, măcar într-un joc de strategie să ne facem pe plac. Din păcate pentru cei pe care jocul îi va captiva, aplicaţia se va încheia în aceeaşi zi în care se va finaliza şi primul tur de scrutin. Rezultatele primului tur şi numele preşedintelui virtual vor fi făcute publice o dată cu rezultatele reale, după 22 noiembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii