Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raca-n PSD

ro

04 Nov, 2009 01:51 2027 Marime text
mihaela_editorial.jpgObsesia pentru preşedintele Traian Băsescu în rândul social-democraţilor pare să nu mai aibă limite. Mai mult, şeful statului a reuşit, fără să se agite deloc, să işte o adevărată confruntare între pesedişti.

Coaliţia anti-Băsescu este la vedere şi pentru nimeni nu mai reprezintă o noutate sau un motiv de mirare. În loc să-şi prezinte propriile idei, să dovedească diplomaţie, fair-play şi respect într-o competiţie electorală a cărei miză este ocuparea celei mai înalte funcţii în stat, ai noştri politicieni au ajuns să se comporte execrabil. Principala temă a lor este Băsescu. E drept că el este cel ce deţine, la ora actuală, mandatul de preşedinte al României la care tânjesc mulţi... mai mult sau mai puţin îndreptăţiţi. Dar de aici şi până la a ajunge să vezi în tot şi-n toate numai umbra sau influenţa lui Traian Băsescu, deja mi se pare exagerat. Sau denotă că aspiranţii la mandat n-au ce spune românilor despre ei şi ale lor performanţe şi se agaţă de ce pot.

Nu sunt, încă, decisă pe cine voi vota pentru a ne conduce în următorii cinci ani, dar, recunosc, urmăresc ceea ce se petrece pe scena politică autohtonă, în speranţa că voi găsi ceea ce mi-aş dori. Deocamdată, din păcate, n-am văzut decât oameni obsedaţi. Obsedaţi de Băsescu. Însă, nu mică mi-a fost mirarea când, la o emisiune transmisă zilele astea pe un post de televiziune cu acoperire naţională, l-am văzut şi ascultat pe negociatorul-şef al PSD, Viorel Hrebenciuc. În condiţiile în care şi aşa pesediştii sunt împărţiţi în câteva tabere, iar candidatul lor, „prostănacul" învestit acum cu încredere, Mircea Geoană, nu poate fi sigur nici măcar pe voturile tuturor membrilor PSD, Hrebenciuc aruncă o altă petardă. El l-a acuzat pe Miron Mitrea că, în 2008, ar fi făcut blat cu Băsescu. Altfel spus, pentru că la alegerile parlamentare de anul trecut nu ar mai fi organizat numărătoarea în paralel la PSD, Mitrea este acuzat de Hrebenciuc de trădare. Şi nu orice trădare, ci în folosul lui Băsescu... mai bine zis al partidului pe care l-a condus, care a obţinut câteva mandate de parlamentar în plus faţă de Alianţa PSD+PC. La prima vedere, un necunoscător poate ar fi tentat să-i dea dreptate marelui negociator PSD. Însă, o numărătoare în paralel a voturilor nu are cum să schimbe rezultatul unui scrutin electoral. Aceleaşi date din procesele verbale de constatare sunt înregistrate şi la partid şi la birourile electorale judeţene.

Petarda lui Hrebenciuc va avea însă un alt efect. Râca din PSD se va adânci, iar un rezultat nefavorabil la prezidenţiale ar putea duce la o ruptură serioasă, ştiut fiind faptul că mulţi social-democraţi sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de deciziile luate la Centru, sub presiunea unor baroni din teritoriu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 04 Nov, 2009 15:30 Cui nu-i place LEGEA nu-i place dreptatea,cinstea si corectitudinea.
  • camelia 04 Nov, 2009 12:04 este adevarat ca in ultimul timp s-au cam stricat lucrurile in tabara psd-ului, dar asta pentru ca unii dintre ei isi vad doar interesele, iar cand acestea nu mai sunt satisfacute sar ca arsi! geoana nu ar trebui sa fie implicat in nici un fel in aceasta raca decat la modul ca este candidatul din partea acestui partid, nu ca ar avea vre-o legatura.
  • vermorel 04 Nov, 2009 11:42 nu stiu ce va preocupa pe voi asa de mult discutiile din partid . este normal sa existe discutii intre oamenii care vor sa faca ceva , fiecare are o alta metoda de abordare a situatiei . si in viata de cuplu exista divergente . una peste alta aceste certuri nu il afecteaza in niciun fel pe cetateanul obisnuit , psd ne-a convins ca face treaba si inca una buna , asa ca nu vad care ar fi problema . oricum este singurul partid ce ne poate scoate din crza economica in care ne-a afundat "timonierul chior ". dar probabil ca la colectivul " ziua " s-au primit directive (pe line de partid portocaliu) sa scrie de rau sa inproste cu noroi poate poate mai scade in sondaje geoana . basescu viseaza inca un mandat de 5 ani la cotroceni dar va ramane la stadiul de vis . asa cum ne-a obijnuit "ziua" , inca un articol scris pe genunchi la comanda , felicitari mihaela , esti o ziarista model !
  • surmelis argentina pusa 04 Nov, 2009 08:07 Cine crede ca in PSD nu exista si uscaturi ,ala nu stie ce este PADUREA FARA USCATURI. Curios este ,de ce nu este motiv de discordie un nume ca a lui CRIN ANTONESCU ??? Pai,tocmai LIBERALUL LUNATIC instiga la obsesia- BASESCU.
  • redivivus 04 Nov, 2009 06:59 Va trece multa apa pe garla politica pana cand vom scapa de efectele preluarii puterii de catre Iliescu si ceata lui de profitori,toti excomunisti de rangul 3-4.Prima lor grija a fost sa privatizeze comunismul,sa-l faca democratic,sa-si insuseasca prin jaf averea statului.Iliescu a mai realizat cevamai important decat ne inchipuim noi.Si-a repartizatoamenii devotati in toate partidele nou infiintate dupa 1990.In toate partidele domnesc fostii politruci si securisti.Nu exista nici o deosebire intre cei care " se bat" in alegeri.Scopul lor estesa-si mentina felia cu care a fost dotat si daca se poate sa si-o mareasca pe seama rivalului sau politic.S-a realizat totusi o performanta unica inRomania:avem partide care fac aceeasi politica:de stanga cand sunt in opozitie si de dreapta cand sunt la putere.Avea dreptate un "mare om politic"liberal atunci cand spunea(parafrazez):ca sa ai de unde sa furi si sa imparti trebuie mai intai sa creezi avutie".Nu au reusit s-o "creeze" augasit-o de-a gata:averea statului.La ora asta,dupa 20 de ani,n-avem burghezie onorabila,n-avem clasa de mijloc eficienta,n-avem decat politicieni ticalositi.Referitor la Basescu,spaima si obsesia rivalilor este intemeiata.Basescu provine dintre ei,ii cunoaste bine pe tori,si ii are la mana pe tori.Orice ar spune unul si altul,Basescu este singurul capabil sa-i tina in frau.Daca Basescu pierde,va incepe o lupta crunta intrepoliticianisti. Praful se va alege de ei si partidele lor.Ei nu-si dau seama ca,in pofida aparentelor,basescu i-a ocrotit pe toti.Putea,cu ocazia refendumului care a avut ca scop mentinerea lui ca presedinte,sa le rupa gatul celor 322,dar n-a facut-o.Un cap nu poate trai fara un trunchi si membre pe masura.