Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul de la Căpăţînă se „împute"

ro

14 Apr, 2011 22:12 1406 Marime text
corina_samoila_1.jpgM-a ferit Dumnezeu şi, de la o vreme, nu am mai călcat prin Judeţean.

Spoit la suprafaţă, cu Urgenţă nouă şi cu două, trei secţii mai de Doamne Ajută, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu este nici pe departe demn de ceea ce noi numim „cea mai mare unitate spitalicească din judeţ".

Din punctul meu de vedere, părerea generală cum că medicii ar fi nu ştiu cum, că ar face nu ştiu ce şi că asta este baza decăderii SCJU este total eronată. Eu nu cred că medicii sunt vinovaţi. Că există cazuri când cadrele medicale se poartă inuman, da, este adevărat. Însă, atunci când directorul ţi se plimbă ţanţoş pe holuri, printre bolnavi şi oameni gata să-şi dea duhul, şi spune cu seninătate că nu sunt bani pentru aia sau pentru ailaltă, mi se pare de domeniul SF-ului. Şi pot admite că într-o Românie cu alte priorităţi decât sănătatea, orice este posibil. Însă, se pare că şi directorul Dănuţ Căpăţînă are alte priorităţi. Că are firmă şi a fost numit director în condiţiile în care conducea Judeţeanul... poate că nici nu mai contează. O fi fost incompatibil, dar cine să observe? Nicuşor Constantinescu, al cărui CJC administrează spitalul?! Mai greu, dar eu am văzut medici disperaţi din cauză că nu au medicamentele necesare pentru tratarea bolnavilor. Mie, medicul din Judeţean care îl trata pe bunicul mi-a spus: „Corina, ia-l şi du-l unde ştii tu, la Bucureşti, că eu nu am ce să-i fac aici". Îmi spusese la un moment dat că nici în analize nu poate avea încredere că sunt corecte. Şi de ce? Pentru că nu sunt bani. Însă, aşa cum am putut vedea, bani se găsesc pentru contractele de curăţenie şi supraveghere video. Iar eu vă propun să punem un pariu, sau să votăm, sau să ne dăm cu părerea. Să vedem cine va câştiga cele două licitaţii pentru care Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, condus de Dănuţ Căpăţînă, scoate la bătaie o grămadă de bani. Eu aş spune aşa: curăţenie - Herarconi, supraveghere video - Internet Link (se aude încă din toamnă că societatea va pune mâna pe acest contract). Poate greşesc, dar repet, pur şi simplu ne dăm cu părerea, facem supoziţii. Domnu' director, nu-s bani de medicamente? Vă oropseşte CJAS-ul, vă deranjează că presa caută prin Monitoarele Oficiale? Dar vă place să trăiască alţii bine de pe urma asigurărilor noastre de sănătate?

PS: Una dintre firmele strâns legate de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă în ultima vreme este Pozitron Medical Investigation, societate din apropierea lui Sorin-Gabriel Strutinsky. Ca şi Herarconi şi Internet Link.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii