Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va curge sange-n PDL Constanta

ro

14 Apr, 2010 03:04 2178 Marime text
emilian_editorial.jpgDe ceva timp nu se mai auzise nimic de la PDL. Doar aşa, rar de tot. Când vreun reporter nu avea ce să scrie şi vrea să bage zâzanie între pedelişti. De ce oare? Păi, de ce? Taberele se pregăteau de luptă. Care, oficial, s-a declanşat ieri.

Până ieri, părţile combatante au stat în expectativă. S-au privit şi şi-au studiat mişcările. Au analizat care sunt câştigurile sau riscurile în situaţia în care tabăra în care sunt acum va pierde sau va câştiga. Convenţia Naţională a PDL se va reuni pe 16 iulie. Nu e prea mult până atunci, mai ales că de aici, de la Constanţa, nu se prea trag sforile pentru Bucureşti. Acolo sforile sunt trase de alţii. Pedeliştii de la Constanţa sunt doar telespectatori. Lor le rămâne terenul de acasă. În deplasare, joacă greii, gen Mircea Banias sau Florin Mitroi. Ceilalţi, aşa cum am mai spus, au stat şi vor mai sta la cotitură. Era atâta linişte, încât parcă nici marilor strategi ai democraţilor constănţeni de altădată nu li se mai simţea influenţa. Mă gândesc aici la Dănuţ Moisoiu şi la Stelian Duţu. Parcă nici ei nu mai suflau, din umbră, în ceafa nimănui. E posibil ca şi Moisoiu şi Duţu să fi obosit de atâtea sforării şi să nu mai aibă nici ei puterea de a lupta. Mai ales că nici nu sunt tabere puternice în PDL de care să se lipească şi să spere ceva.

Ieri a fost conferinţă de presă la municipiu. Care a dat startul la scos cuţitele. Acum se va vedea care le are mai lungi şi mai bine ascuţite. Dar şi cine are armata mai bine instruită. Fostul preşedinte interimar al organizaţiei municipale a PDL, Florian Constantin, a „cedat" în faţa deputatului Maria Stavrositu. Adică, nu ar vrea să mai fie aici. El se va duce în echipa de la judeţ şi va lăsa locul Mariei Stavrositu la şefia organizaţiei municipale a PDL Constanţa.

Dar taberele, aşa cum spuneam, vor intra într-o luptă mai dură. Ţinta lor: Banias, care după cum s-a văzut, nu se lasă cu una cu două.

Pentru că nu am cum să uit de câte ori am auzit că până la finele acestei luni Mircea Banias nu va mai fi. Când spun „la sfârşitul acestei luni", mă refer la toate lunile care au trecut, îndeosebi, de la alegerile prezidenţiale. Pe aia că Revelionul nu-l mai prinde preşedinteeee! Eheee. Din toate părţile am auzit-o: de la PDL, de la PSD, de la PNL. Şi de la Partida Rromilor am auzit-o. Numai că de data asta lupta a intrat într-o nouă fază. Şi la PDL va curge sânge. Abia acum parcă văd că intră în joc Moisoiu şi Duţu. Deşi se vorbeşte de ei la trecut iar ei spun că nu îi mai interesează jocurile politice. Pe lângă ei doi, nu trebuie subestimaţi nici alţi pierduţi prin organizaţie, dar care nu stau liniştiţi. Fac referire la alţi primari din judeţ, nu neapărat la Mitroi care s-a poziţionat deja în organizaţie, la Laurenţiu Mironescu, la Adrian Manole, şi alţii. Nu trebuie neglijate nici echipele de la Eforie şi de la Mangalia. Care, la judeţ, pot înclina serios balanţa. Când în sus, când în jos. Depinde de ce li se pune pe taler. Dar, cel mai important: nu trebuie uitată echipa de la municipiul Constanţa. Care va trage cel mai bine de partea cui va fi conducătorul ei. Deocamdată, sângele fierbe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • EU 14 Apr, 2010 10:30 EU DACA VREAU SA FLUIER,FLUIER ! Mai mult decat normal este ca in interiorul PDL Constanta sa curga sange!Altfel nu se mai poate,anul si tradarea ,luna si conflictul,ziua si complotul! anul trecut,PDL Constanta a pierdut ocazie dupa ocazie de a-si impune personalitatea la nivelul municipiului Constanta: Mazare defila cu pistoale,zvastica si feciorul din dotare,iar PDL Constanta,nici macar o grimasa ...Intr-adevar,impartirea osuarului local al deconcentratelor de catre una si aceeasi persoana,a creat un mare deserviciu PDL ului,care a dovedit ca nu are nici viziune,daramite o "rezerva de cadre ".Proaspatul exemplu al domnului Manafu care dorea sa sara din apa direct la aviatia civila,cu aprobarea BPJ ului,este mai mult decat elocvent...Sistemul autopropunerii de genul "Daca eu vreau sa fluier ,fluier" cu aprobarea celorlati,fara a intruni macar conditia de a avea fluier in dotare,este mai mult decat nociv pt. PDL Constanta ! Fara a "curge sange" vechi ,nu poate sa se realizeze transfuzia de sange proaspat,de care PDl-ul are atata nevoie... CONCEPTIA CONFORM CAREIA,VECHII MEMBRII AI BPJ SI BPL SUNT MOSTENITORII DE FAPT SI DE DREPT AI VIITOARELOR ECHIPE ,PE CALE SA SE CONFIGUREZE,ESTE COMPLET GRESIT ! Sa curga sange si sa se schimbe ceva,nu pe ici pe colo,ci prin partile esentiale.
  • redivivus 14 Apr, 2010 07:56 In PDL Constanţa atmosfera a fost întotdeauna încarcată.Este ne voie nu doar de oxigen ci de o instalaţie de reanimare şi de specialişti.Până acum,politica pedelistă constănţeană s-a limitat doar la lupta pentru distribuirea funcţiilor.După declaraţiile consemnate în articol situaţia va continua.In final,totul se va aranja.Elitele circulă dar se şi rotesc.Lupta este de faţadă şi-l lasă indiferent pe membrul de partid de rând de care nici un candidat, nu pomeneşte.Un lucru e cert:schimbări fără rezultate s-au mai văzut,dar rezultate fara schimbari nu.Pornind de la situatia existenta,merita incercata varianta MITROI la judeţ si STAVROSITU la municipiu.Vor avea succes daca vor prezenta un plan de actiune din care sa rezulte ce intentioneaza sa faca,cu obligatia sa acorde amnistie si sa anuleze sanctiunile date abuziv de interimari.PDL si cei alesi vor putea demonstra ca organizatia este democrata si liberala,ceea ce ar constitui un real succes.Sa se imbine practica(Mitroi) cu teoria(Stavrositu) .Sunt tineri,frumosi si destepti.Au sansa sa devina adevarati politicieni daca se vor ocupa si de problemele cetatenilor nu doar de cei care vor functii.