Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vadim si momentul sau istoric

ro

13 Jun, 2009 02:22 1495 Marime text
claudia_editorial_1_250.jpgAm trecut şi de săptămâna post-euroalegeri. A dat Dumnezeu! Am asistat şi la un moment istoric - predarea mandatelor noilor europarlamentari, dar şi la un scurt episod al circului politic. Unul din care nu avea cum să lipsească preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. Din fericire sau din păcate. 

Alegerile de săptămâna trecută ne-au arătat cât de mult ne va costa faptul că n-am avut bunul simţ ori preocuparea sau, pur şi simplu, timpul necesar pentru a vota în cunoştinţă de cauză şi cu responsabilitate maximă pe cei care vor lupta în următorii cinci ani pentru interesele ţării. Dacă pentru jumătate din noii parlamentari n-am dubii că vor face treabă bună în PE, pentru cealaltă jumătate am mari semne de întrebare în privinţa competenţelor intelectuale.

Însă aspectul pe care l-am savurat din plin a fost cel legat de replicile peremistului Corneliu Vadim Tudor, care nu a putut nici măcar într-un moment fastuos precum cel de predare a mandatelor de europarlamentari să-şi scoată la iveală o altă latură a sa. Să o găsească undeva, să o inventeze. Ca să evite aprecierile ulterioare. Însă n-avea cum să tacă Vadim. Se afla exact în mediul în care inspiraţia îl lovise peste cotele normale, fiind înconjurat de cele mai „dragi" personaje alături. Şi juram că poate măcar de data asta nu pierd pariul. Credeam că măcar de data asta se va purta cum se cuvine şi va lăsa deoparte răutăţile. Ei bine, n-a fost nici pe departe aşa. A reuşit el să deschidă jurnalele în urmă cu două zile?! I-a ieşit şi scenariul ăsta. Amuzament, amuzament, dar până la o limită.

După ce însuşi preşedintele Traian Băsescu l-a apostrofat, „ameninţându-l" cu evacuarea din sală pentru că întrerupea discursul, a urmat apoi schimbul de replici de la momentul toast-ului. „Nu a ciocnit cu mine pentru că nu bea şampanie, el bea să se dreagă, aşa că bea whisky. Deci eu i-am zis aşa: Domnule, nu crezi că e cazul să îngropăm securea războiului?". Zice: „Da, da, dar aţi scris atâtea răutăţi despre mine"! Zic: „Uite, când am să fiu preşedinte, pe dumneata am să te fac prim-ministru. Normal că se uita zbanghiu la mine, e supărat", a spus Vadim.

Chiar dacă trăim într-o lume în care circul dă cel mai bine la televizor şi în presă, bunul simţ la nivel înalt lipseşte, după cum s-a văzut. Măcar în momente de acest gen ar trebui să fim diplomaţi, oameni într-un singur cuvânt. Degeaba se consideră „elegant, civilizat şi care vorbeşte frumos cu toată lumea", când de fapt nu este nici pe departe aşa. Ar fi bine ca noul mediu pe care îl va frecventa în următorii ani să-i poată aduce un plus de omenie şi diplomaţie. Însă fără cel care a fost apreciat de jurnaliştii britanici drept un naţionalist, ex-poet „de curte" al fostului dictator comunist, cum ar mai fi ieşit ştirea!?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Toshiro 13 Jun, 2009 14:17 ADEVARUL DOARE....
  • Menumorud 13 Jun, 2009 07:56 Am crezut cu tarie ca Parlamentul European reprezinta un forum important al democratiei si intelepciunii. Insa, dupa ultimile alegeri incep sa am indoieli serioase. Sper ca circul din Parlamentul Romaniei sa nu fie transferat si in acest forum. Sper ca cei ce-l formeaza sa marginalizeze astfel de "exponate" si poate se vor simti si se vor retrage. Daca acest lucru nu se va intampla inseamna ca nu mai avem nicio sansa sa devenim EUROPENI. Dumnezeu sa ne ajute.