Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Performanţa" unui constănţean Şantaj sexual finalizat cu trei ani în puşcărie

ro

05 May, 2012 01:03 2849 Marime text

cutinov-razvan cutinov.jpgDupă doi ani de la izbucnirea scandalului sexual pe linia Cernavodă - Ialomiţa, soţii Cutinov din Cernavodă, acuzaţi de procurori că ar fi şantajat o tânără din Ialomiţa cu publicarea unor filme mai mult sau mai puţin erotice pe internet, au fost condamnaţi definitiv.

Astfel, în timp ce Raluca Georgeta Cutinov a beneficiat de clemenţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, care au decis să-i suspende pedeapsa de trei ani de închisoare, soţul său, Răzvan, nu a avut parte de aceeaşi indulgenţă din partea instanţei, aşa încât s-a întors în penitenciar, pentru a-şi executa cei trei ani de puşcărie. Decizia pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti este definitivă.

În urma deciziei din recurs a judecătorilor, Raluca Georgeta Cutinov va beneficia de suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, termenul de încercare fiind stabilit la şase ani. În acest răstimp, femeia trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa la intervale regulate, să anunţe dinainte orice schimbare de domiciliu, dar şi orice deplasare care depăşeşte opt zile. În plus, femeia trebuie să anunţe autorităţile dacă-şi schimbă locul de muncă şi să justifice schimbarea acestuia, iar informaţiile de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă trebuie, de asemenea, să fie puse la dispoziţia autorităţilor. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, cei doi au fost acuzaţi în luna martie 2010 că ar fi momit o tânără din Slobozia, cu care Răzvan Cutinov ar fi întreţinut raporturi sexuale, acestea fiind filmate de soţia sa, Raluca. Ulterior, Raluca şi Răzvan ar fi şantajat-o pe tânăra astfel păcălită, solicitându-i bani pentru a nu difuza pe internet filmuleţele erotice în care victima apărea în ipostaze compromiţătoare.

Istoricul dosarelor penale

În ceea ce-l priveşte pe Răzvan Cutinov, este de menţionat că aceasta nu este prima condamnare penală pe care o încasează. Judecat şi condamnat la zece ani de închisoare pentru violarea unei fete de 15 ani, nici în perioada în care era încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă, Răzvan Cutinov n-a reuşit să se ţină departe de instanţă şi de dosare penale, după cum arătam în ediţiile anterioare. Dincolo de numeroasele cereri de eliberare condiţionată sau de întrerupere a executării pedepsei, Cutinov a ajuns în atenţia anchetatorilor şi pentru săvârşirea unor fapte precum furt sau abuz de încredere. În timp ce era în penitenciar. În mod suspect, la rândul său, bărbatul de 30 de ani i-a reclamat şi el pe cei care susţineau că i-ar fi căzut victime. Cei trei ani de detenţie se adaugă, potrivit legislaţiei în vigoare, restului de pedeapsă pe care Răzvan Cutinov îl mai avea de executat pentru viol, la momentul la care a fost eliberat pentru bună purtare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii