Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

24 de ore la beci, pentru contrabandă „Greul" particularilor constănţeni, afaceristul Pufleanu, cu firma în insolvenţă

ro

04 Jun, 2012 01:00 4035 Marime text
pufleanu_-_perchezitii.jpgAnchetat de doi ani de zile la Argeş, pentru contrabandă cu alcool şi după 24 de ore petrecute în beciurile poliţiei piteştene, în stare de reţinere, afaceristul constănţean Gheorghe Pufleanu şi-a băgat firma în insolvenţă. Culmea, este exact firma pentru care Pufleanu este cercetat de procurorii argeşeni.

Pe Portalul instanţelor de judecată, mai exact, pe rolul Tribunalului Constanţa, a fost înregistrat un dosar în care Gheorghe Pufleanu, alături de alte persoane, are calitate de creditor, în timp ce Myt Dan Impex are calitate de debitor, obiectul dosarului fiind deschiderea procedurii insolvenţei, la cererea debitoarei. Încă de la sfârşitul anului trecut, judecătorii Tribunalului Constanţa au admis acţiunea şi au hotărât să deschidă procedura insolvenţei, solicitată de firma renumitului afacerist constănţean. Dosarul cu pricina are numărul 11540/118/2011 şi a fost înregistrat iniţial la Tribunalul Constanţa, în luna august 2011. Aşa cum am menţionat, părţi în procesul privind insolvenţa sunt SC Myt Dan Impex SRL, în calitate de debitor, în timp ce lista creditorilor începe cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, dar şi Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa. De asemenea, printre creditorii firmei lui Pufleanu se mai află şi Administraţia Porturilor Maritime SA, Credit Europe Bank (Romania) SA, SC Congaz SA, SC Enel Energie SA, SC Silo-port SRL, dar şi Small Finance IFN SA. Foarte interesant, din aceeaşi listă a creditorilor mai fac parte şi SC Myt Dan Impex SRL prin Administrator Judiciar Dăscălescu & Co. SPRL, dar şi Gheorghe Pufleanu.

Finanţele Publice, nemulţumite de mersul procesului

Încă din luna septembrie 2011, instanţa a admis cererea de deschidere a procedurii insolvenţei, iar procesul încă se judecă la Tribunalul Constanţa, pentru ca fiecare dintre creditori să-şi primească drepturile ce li se cuvin. Atâta doar că, aşa cum am arătat anterior, pe data de 8 mai 2012, Direcţia Generală a Finanţelor Publice, nemulţumită de modul în care decurgea procesul, a hotărât să atace în recurs hotărârea Tribunalului. În aceste condiţii, procesul privind insolvenţa firmei Myt Dan Impex a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa, urmând să fie deschis de judecători abia în luna septembrie, după vacanţa judecătorească. Potrivit www.vrajitorul.eu, firma care a intrat în insolvenţă se ocupa de „pregătirea fibrelor şi filarea fibrelor textile", printre obiectele de activitate secundare numărându-se şi „fabricarea băuturilor alcoolice distilate", precum şi „fabricarea vinurilor". În iunie 2010, afaceristul Pufleanu s-a retras din firma respectivă, soţia sa rămânând unic asociat. Totodată, lui Pufleanu i-a fost retrasă şi calitatea de administrator. Conform ultimelor date actualizate pe site-ul vrajitorul.eu, în anul 2010, când societatea a intrat în atenţia anchetatorilor piteşteni privind eventuala contrabandă cu alcool, firma a raportat o cifră de afaceri de 317.587 de lei, un număr mediu de 24 de angajaţi şi datorii totale de 3.228.267 de lei, pierderea netă a exerciţiului fiind de 1.025.019 lei.

Ancheta de la Piteşti

Amintim că, în luna aprilie 2010, afaceristul Gheorghe Pufleanu ar fost luat de poliţişti şi trimis cu mandat de aducere la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş, într-o anchetă privind contrabanda cu alcool. După 24 de ore petrecute în beciurile IPJ Argeş, cu ordonanţă de reţinere pe numele său, Pufleanu s-a întors acasă, după ce judecătorii au respins propunerea de arestare formulată pe numele său de procurorii piteşteni. Iar aceasta, în condiţiile în care surse oficiale precizau că ancheta viza 18 persoane, existând suspiciuni că fabrica de alcool din Constanţa nu înregistra tot alcoolul în contabilitate. Băuturile erau ulterior distribuite în Prahova şi în Argeş, înregistrându-se astfel, potrivit anchetatorilor, prejudicii-record. După eliberarea lui Pufleanu, ancheta a părut să bată pasul pe loc, iar în prezent dosarul pare să se plimbe între procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş şi Direcţia Naţională Anticorupţie, având în vedere prejudiciul ce s-ar putea ridica la circa un milion de euro, atrăgând astfel competenţa DNA. Întors acasă după peripeţiile din Piteşti, Pufleanu s-a retras treptat din afaceri, cedându-i locul fiului său.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii