Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agentul Cioară, mai tare ca vicele CJC Cristian Darie, fără permis pentru că nu a anticipat linia continuă

ro

27 Aug, 2010 01:40 3350 Marime text
cap_8.jpg„Nuam creat niciun pericol în trafic prin această manevră (n.r., depăşireapentru care a fost sancţionat), lucru pe care i l-am explicat şi agentului care m-a oprit, dar a refuzatsă accepte orice explicaţie", a precizat vicele Darie

Prins de agentulprincipal Vasilică Cioară când a depăşit pe linia continuă, fără să aibăla el actele maşinii sau pe cele personale, vicele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Gheorghe Darie, a rămas fără permis. Descumpănit de statutul de pieton, Darie a dat în judecată Inspectoratul de Poliţieal Judeţului Constanţa, Serviciul Poliţiei Rutiere, sperând să găsească în instanţă dreptatea care nu i s-a dat pe moment.

Darie_-_Darie_Cristian_24.jpg„(...) Nu am creat niciun pericol în trafic prin această manevră (n.r., depăşirea pentru care a fost sancţionat), lucru pe care i l-am explicat şi agentului care m-a oprit, dar a refuzatsă accepte orice explicaţie", s-a „tânguit" judecătorilor vicele CJC. Înplus, pe parcursul cererii de chemare în judecată, Darie argumentează că nu avea cum să „anticipeze" marcajul continuu.Contactat telefonic la momentul apariţiei dosarului pe portalul instanţelor de judecată, vicepreşedintele s-a limitat să declare sec că litigiul cu Poliţia Rutieră reprezintă „chestiuni personale". Procesul afost înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa, sub numărul 16042/212/2010, prima înfăţişare fiind fixată pe 10 septembrie. Potrivit actelor de la dosar şi plângerii adresate device instanţei, acesta a fost lovit de ghinion pe data de 14 aprilie 2010, în localitatea Nicolae Bălcescu.

Fără acte

Din procesul verbal prin care i s-a reţinut permisul - document contestat de Darie în instanţă - reiese faptul că la data respectivă,în jurul orei 19.45, pe DN2A, în localitatea Nicolae Bălcescu, vicele a condus autoturismul Mitsubishi B 18 YIP şi „a depăşit autocamionul cu numărul B 64 XEF, trecând efectiv peste marcajul continuusimplu ce desparte sensul de mers şi fără a avea asupra sa documentele personale sau ale autovehiculului". Pentru aceste fapte, Darie a încasato amendă de 240 de lei şi i s-a reţinut permisul de conducere. În procesul verbal, vicele CJC a ţinut să sublinieze că „înmomentul în care am început depăşirea, aceasta nu era interzisă". La nici o săptămână de când a fost făcut pieton, Cristian Darie a contestatîn instanţă procesul verbal seria CC nr.5471355. „Am fost sancţionat cu amendă de 240 de lei şi mi-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice", a arătat Darie în cerereade chemare în judecată.

Depăşire pe înserat

„Consider că procesul verbal este nul, iar sancţiunea aplicată este netemeinică şi nelegală", a mai precizat vicele, argumentândcă, de fapt, manevra de depăşire nu s-a efectuat peste marcajul continuu. „În fapt, depăşirea a fost realizată în zona marcajului întrerupt (discontinuu) şi s-a încheiat în momentul încare începea marcajul continuu pe care nu aveam cum să-l anticipez, având în vedere faptul că afară se însera, iar vehiculul depăşit de către mine era tir, având o lungime care nu-mi permiteaobservarea marcajelor ce urma să le întâlnesc". În continuare, vicepreşedintele CJC a simţit nevoia să-şi întărească explicaţia ştiinţifică, precizând că „de altfel, nu am creatniciun pericol în trafic prin această manevră, lucru pe care i l-am explicat şi agentului care m-a oprit, dar a refuzat să accepte orice explicaţie". „Urmare a celor prezentate, vă rog să admiteţi plângereaşi să anulaţi procesul verbal seria CC nr. 5471355 şi a efectelor produse de acesta", şi-a conchis „pledoaria". Pe de altă parte, deşi îl doare pierderea permisului, vicele nu pare dispus să facă preamari „sacrificii" pentru recuperarea acestuia, nefiind încântat de ideeade a se prezenta la proces: „În caz de neprezentare, solicităm judecarea cauzei în lipsă". La dosar, Darie a ataşatşi copia procesului verbal contestat, întocmit de agentul principal Vasilică Cioară. În proces, Inspectoratul de Poliţie Judeţean a fost citat cu menţiunea de a depune documentaţia în baza căreias-a întocmit documentul atacat de vice. Contactat telefonic la momentul apariţiei procesului pe portalul instanţelor de judecată, Cristian Dariea refuzat să facă orice comentariu cu privire la procesul intentatIPJ, declarând scurt că este vorba despre „chestiuni personale".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii