Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amiralul Gheorghe Marin, decorat de presedintele Basescu

ro

17 Aug, 2009 01:44 6790 Marime text

cap_4.jpgProfesionalismul demonstrat, în timp, de şeful Statului Major, amiralul Gheorghe Marin, şi de ofiţeri superiori din marină a fost recunoscut de preşedintele Traian Băsescu prin conferirea de decoraţii. Recunoaşterea meritelor profesionale s-a materializat cu prilejul Zilei Marinei Române.

„În semn de înaltă apreciere pentru profesionalismul şi abnegaţia de care au dat dovadă în întreaga lor carieră, pentru contribuţia avută la promovarea forţelor navale româneşti în rândul partenerilor euroatlantici", şeful statului l-a decorat pe amiralul Gheorghe Marin cu Ordinul Naţional „Steaua României" în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari. Totodată, au fost decoraţi cu ordinul „Virtutea Maritimă" în grad de Mare Ofiţer, cu însemn pentru militari, contraamiralul Nicolae Dorin Dănilă şi comandorul Niculae Cristea Cucoşel. Şeful statului a conferit Ordinul „Virtutea Maritimă" în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, contraamiralului de flotilă Constantin Aurel Popa şi comandorului  Ion Savu Custură şi Ordinul „Virtutea Maritimă" în grad de Comandor, cu însemn pentru civili,  Adrianei Ştefan Spirescu.

Preşedintele României a acordat Ordinul „Virtutea Maritimă" în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari: contraamiralului de flotilă Romulus Hâldan, comandorului Zaharia Virgil Dospinescu şi comandorului Vasile Ştefan Georgescu; Ordinul „Virtutea Maritimă" în grad de Ofiţer, cu însemn pentru civili, Irenei - Carmen Atanasiu Apolo; Ordinul „Virtutea Maritimă" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, comandorului  Mircea Bălăşcuţă şi comandorului  Ilie Tudorel Duţă; Ordinul „Virtutea Maritimă" în grad de Cavaler, cu însemn pentru civili, lui Cristian Mihail; Medalia „Virtutea Maritimă" Clasa I, cu însemn pentru civili, lui Marin Constantin Dorobanţu; Medalia „Virtutea Maritimă" Clasa a II-a, cu însemn pentru militari, maistrului militar principal Constantin Daniel Drăgoiu, maistrului militar principal Alexandru Dan-Aurel Franciuc, maistrului militar principal Victor Dorin Pascu, maiştrilor militari clasa I Gheorghe Nelu Mîrşu, Nicolae Vasile Simion,  Gheorghe Vasile Stroie şi plutonierilor adjutanţi principali Neculai Bălan Sofica şi Ion Daniel Ţuţu.

Preşedintele României a conferit „Virtutea Maritimă" Clasa a III-a, cu însemn pentru militari, maiştrilor militari principali Ion Gigi Cuş, Niculai Vasile Iacob, Constantin Ion Meantu, Constantin Rachieru, maiştrilor militari clasa I  Petre Avrinte, Gheorghe Vasile Diacănu, Radu Nicu Daniel, maiştrilor militari Clasa a II-a Ion Constantin Chesaru, Ioan Mihai Crişu, Nicu Nicolae Marian; maistrului militar Clasa a IV-a Ion Aurel Ionuţ Brică şi plutonierilor majori Jan Irimia şi Iosif Marcel Zamfir. Medalia „Virtutea Maritimă" Clasa a III-a, cu însemn pentru civili, a ajuns la două reprezentante ale sexului frumos: Anica Vasile Olariu şi Liliana Gheorghe Sabie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Amiral 04 Apr, 2010 12:32 DECORAT PENTRU GRATARELE CU SLUGILE SI PENTRU CUM A FURAT SI PENTRU CUM INFLUENTEAZA CADRE DIN ACADEMIE , IN SPECIAL AMIRALII LUI CU FEMEI DE ACOLO
  • Amiral 04 Apr, 2010 12:25 Mai bine v-ati destepta, dragi marinari si ati fi mai atenti la cine cu cine iese la gratare ( ca atat ii duce capul si nu se arata in lumea adevarata ca le e rusine cu burdihanele si mutrele lor si ale tzatzelor de neveste) si muai si de atenti sa fiti la zvonuri, intrigi, clevetelile amiralilor si la faradelegea lor. Altfel veti sfarsi saraci, fara case si supusi. Cine iese cu acest Marin e sluga lui umila si cocosata vesnic. Ati observat influenta unor amirali supra unor cadre din Academie?
  • despre marin 29 Nov, 2009 12:53 Este unul din cele mai toxice personaje care s-au perindat pe la conducerea armatei. Pus de domnul Basescu care nu a avut o buna inspiratie.Trimitand-ul la pensie mai repede pe el si pe cei care -l servesc va aduce un sentiment de speranta pentru armata.
  • cetateanul 17 Aug, 2009 21:08 handicapatii naibii dar la SOLDATII GRADATI ce le-ati oferit =UN SUT IN CUR LA 40 DE ANI !!!!NESIMTITULUI DE BASESCU SI AMIRAL MARIN :URARE-sa va manance DNA ca ati distrus unul,flota si unul armata!