Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:39 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţi MAI şi RAR, arestaţi Cum a fost dezamăgit constănţeanul Niculoiu de Curtea de Apel

ro

02 Feb, 2012 00:00 2268 Marime text

niculoiu_sursa_Adevarul.jpgCele opt persoane reţinute anul trecut pe motiv că ar fi introdus în mod fraudulos pe teritoriul României 15 autoturisme sustrase sau închiriate din străinătate, fără intenţia de a fi restituite, rămân în spatele gratiilor.

Şi asta după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Printre cei opt ghinionişti se numără şi Constantin Cornel Niculoiu, din Constanţa, precum şi alţi lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi angajaţi din cadrul Registrului Auto Român.

Curtea de Apel Bucureşti, în şedinţa din data de 30 ianuarie, a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpaţilor Constantin Cornel Niculoiu, Ion Hristache, Vasile Adrian Păun, Marian Aurel Petre, Cristian Hurmuzache, Adrian Vlăsceanu, Florin Cojocaru şi Constantin Strugaru şi a menţinut măsura arestării preventive a fiecăruia dintre aceşti inculpaţi. Şi asta după ce Tribunalul Bucureşti a revocat măsura arestării preventive şi a dispus punerea de îndată în libertate a celor opt mai sus precizaţi. Dacă ar fi ieşit din spatele gratiilor, constănţeanul Niculoiu ar fi fost obligat să respecte o serie de condiţii, dintre care amintim: prezentarea la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la secţia de poliţie pe a cărei rază îşi au domiciliul, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori va fi chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea Tribunalului Bucureşti, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Mai mult decât atât, inculpaţii nu ar fi avut voie se apropie de ceilalţi coinculpaţi, de inculpaţii şi învinuiţii faţă de care s-a dispus disjungerea cauzei, de membrii familiilor acestora, de martori, de părţile vătămate şi de părţile civile. Conform procurorilor, presupusa grupare infracţională, în perioada 2009 - 2011, a introdus în mod fraudulos pe teritoriul României 15 autoturisme sustrase sau închiriate din străinătate, fără intenţia de a fi restituite. La această anchetă au luat parte atât procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cât şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul tehnic al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, al Jandarmeriei Române şi al specialiştilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă. Lista oamenilor legii continuă cu ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii şi US Secret Service.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii