Au „căzut" fraţii Vasea Cum a şocat vicele Tribunalului lumea underground din Constanţa (galerie foto)
Au „căzut" fraţii Vasea: Cum a şocat vicele Tribunalului lumea underground din Constanţa (galerie foto)S-a zguduit lumea underground constănţeană! Ieri, „şefii" Vasea au primit pedepse cu executare la Tribunalul Constanţa. Tovarăşii lor, Gogu şi Cristel, au luat, tot cu executare, pedepse sporite. În acelaşi timp, Cristian Gherghişan, presupus membru al grupării adverse, s-a împăcat cu Iulian Marius Ursoi, care l-a iertat pentru scandalul din sala de sport, din 2005, iar astfel Gherghişan a fost achitat. Totodată, el a fost declarat nevinovat şi pentru fapta de ultraj contra bunelor moravuri reţinută în sarcina sa, judecătorii considerând că fapta nu a fost săvârşită de el. Pentru Usein Sali, judecat până în urmă cu doi ani alături de fraţii Vasea şi de tovarăşii lor, însă decedat pe parcursul interminabilului proces, s-a încetat procesul penal, ca urmare a intervenirii decesului acuzatului.
Lovitură supremă în orgoliul underground, Miţu şi Traian Vasea, împreună cu Gogu şi Cristel, dar şi cu moştenitorii lui Ussi, au fost obligaţi să pună mână de la mână şi să-i achite lui Stila Sarafu daune morale de 50.000 de lei. În aceeaşi formulă, aceştia urmează să achite şi cheltuielile de spitalizare, în sumă totală de 2.535 de lei. Sentinţa a fost pronunţată de judecătorii Tribunalului Constanţa, în completul prezidat de magistratul Teodor Viorel Gheorghe, vicepreşedintele Tribunalului Constanţa, şi este vorba despre procesul în care fraţii Miţu şi Traian Vasea, împreună cu Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, cu Victor Şerban, zis Gogu, dar şi cu Usein Sali, zis Ussi, în prezent decedat, au fost judecaţi pentru tentativă de omor calificat, distrugere, vătămare corporală, loviri sau alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, însumând 13 capete de acuzare. În acelaşi proces a fost judecat şi Cristian Gherghişan, pentru vătămare corporală şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.
Luptele de stradă
Concret, dosarul privea răfuielile şi luptele de stradă purtate între membrii celor două grupări rivale din Constanţa în anii 2005 - 2006, cazul fiind trimis pe rolul instanţei de judecată de procurorii constănţeni încă din luna mai 2007. Cu toate acestea, judecătorii au avut nevoie de cinci ani să analizeze faptele, în contextul în care, iniţial, dosarul i-a fost repartizat preşedintelui de la acea vreme a Tribunalului Constanţa, fostul magistrat Doina Drăguinea, exclus din magistratură pentru grave abateri disciplinare şi devenit avocat de Bucureşti. Revenind la fraţii Vasea, în cursul zilei de ieri, instanţa l-a condamnat pe Traian Vasea, zis Nică, la o pedeapsă cu închisoarea de patru ani şi jumătate, urmând ca aceasta să fie executată în regim de detenţie. Fratele său mai mic, Mihăiţă Vasea, zis Miţu, a luat patru ani, tot cu executare. Cristel, fost apropiat şi prieten de suflet al fraţilor, a luat şapte ani de închisoare, el fiind oricum închis în acest moment în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Poarta Albă, unde îşi execută pedeapsa de patru ani de închisoare la care a fost condamnat pentru operaţiunea „jaful secolului".
Bolizi sub sechestru
Nu în ultimul rând, Victor Şerban, zis Gogu, încă prieten bun cu Vasea, a luat şase ani de detenţie. Indivizii trebuie să-i achite lui Stila Sarafu, presupus membru al grupării rivale şi parte civilă în proces, suma de 50.000 de lei cu titlul de daune morale, judecătorii considerând că pe parcursul desfăşurării procesului penal a fost probată tentativa de omor comisă asupra lui Sarafu de care îi acuzaseră procurorii pe Vasea şi tovarăşii lor. Iar pentru ca treaba să fie bună, instanţa a dispus şi instituirea sechestrului asigurător asupra bolizilor suspecţilor, astfel că urmează să fie sechestrate două limuzine Mercedes, două autoturisme Bentley şi un BMW. Ceva mai norocos, Cristian Gherghişan, pe vremuri rival al fraţilor Vasea, a fost achitat de instanţă, magistraţii apreciind că nu el ar fi fost protagonistul ultrajului contra bunelor moravuri de care îl acuzaseră anchetatorii. Pentru cea de-a doua faptă, Gherghişan a fost achitat pentru că s-a împăcat cu victima. Deşi dată cu o întârziere de circa cinci ani faţă de momentul trimiterii dosarului în instanţă, sentinţa pronunţată ieri de judecătorii Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ci se poate formula apel împotriva acesteia, urmând ca procesul să fie redeschis la Curtea de Apel Constanţa. Prin aceeaşi hotărâre, Tribunalul Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu privire la săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă de către martorii Dumitru Vărăşteanu, Alexandru Poclitaru şi Gheorghiţă Mititelu.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp