Avansat de preşedintele României, General constănţean implicat în angajările ilegale din MAI
Avansat de preşedintele României, General constănţean implicat în angajările ilegale din MAIPotrivit postului de televiziune Realitatea, trei angajări ilegale în Ministerul de Interne au scos la iveală „caracatiţa relaţiilor şi metoda transferului angajaţilor de la Jandarmerie la Poliţie". Potrivit aceleiaşi surse, mai mulţi generali şi chestori sunt implicaţi în dosarul în care procurorii au început urmărirea penală pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu. „Chestorii Adrian Pătraşcu, Cristian Baci şi Valentin Opriţescu, dar şi generalii Nicolae Rugină, Vasile Dospinescu, Neculai Bontic (fostul şef al Departamentul de Logistică din cadrul Comandamentului Judeţean de Jandarmi Constanţa) şi Olimpiodor Antonescu sunt vizaţi de procurori în dosarul angajărilor ilegale în Ministerul de Interne. În centrul reţelei se pare că sunt Adrian Pătraşcu, şeful direcţiei de management şi resurse umane din MAI, şi Cristian Baci, fost secretar general în minister", au mai arătat jurnaliştii.
Posturi deblocate, pentru unii
Din precizările anchetatorilor, caracatiţa nu funcţiona pe un mecanism complex, primul care spărgea gheaţa era chiar fostul secretar general în Ministerul Administraţiei şi Internelor prin semnarea derogărilor şi deblocarea posturilor în Jandarmerie. Din câte se pare, pentru a fi sigur că ordinile îi vor fi ascultate, Cristian Baci se folosea fără drept de numele ministrului Traian Igaş, timp în care Pătraşcu păstra legătura cu viitorii angajaţi. Pentru efortul depus, şeful direcţiei de management şi resurse umane din MAI ar fi primit un automobil, motiv pentru care s-a şi demarat o anchetă pentru dare şi luare de mită. „Pe baza acestor relaţii, cu dosare incomplete, cu bibliografia primită chiar înaintea examenului şi fără contracandidaţi, cei trei au fost angajaţi în Jandarmerie. Culmea, medicii le-au dat vizele necesare înscrierii la o zi după concurs. Câteva zile mai târziu, Cornel Faris, Laurenţiu Moroianu şi Alexandru Ştefan au fost mutaţi în Poliţie. Faris a devenit şef adjunct la Direcţia Poliţiei Rutiere. De ce se angajau mai întâi în Jandarmerie şi apoi se transferau în Poliţie? Pentru că la Jandarmerie gradele se acordă în funcţie de vârstă, în timp ce, la Poliţie, în funcţie de experienţă şi vechime în muncă. Practic, la Jandarmerie obţineau în câteva zile gradele pe care la Poliţie le-ar fi obţinut în câţiva ani", potrivit Realitatea.
Decrete prezidenţiale
Nicolae Rugină a condus până în 2009 Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Bacău, an în care a fost numit prim-adjunct al inspectorului general si şeful Statului Major al Jandarmeriei Române devenind astfel cel mai de bază om al lui Olimpiodor Antonescu, inspectorul general al Jandarmeriei Române. Nu este de trecut cu vederea faptul că preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat, pe data de 12 mai 2006, mai multe decrete prezidenţiale, printre care şi câteva de ridicare în grad a unor militari cu funcţii. Printre cei avansaţi se afla şi colonelul Bontic, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei pentru Logistică, care devenise general de brigadă cu o stea. Până în anul 2005, Bontic a asigurat conducerea Departamentului de Logistică din cadrul Comandamentului Judeţean de Jandarmi Constanţa.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- un elf 12 Jan, 2011 22:00 sa vina mai repede disponibilizarile in MAI, poate se va face curatenie printre jandarmi. unii chiar vin degeaba la servici, nu au performante profesionale, sefii ii acopera, ca sa si mentina scaunele. cei de la resurse umane sunt cei mai incompetenti, vezi cazul mr. Pascu de la brigada mobila Tomis
- justice 12 Jan, 2011 09:48 ce mafie e la jandarmi acesti slariati care au in fisa postului sa bata oamenii care isi cer drepturile..care e plusvaloarea muncii lor? crima?cei mai buni sa ramina in politie restul in agricultura -ciobani....sa vedeti ce spagi la amgajari-dga tace