Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:44 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea şi interesele Pilcă, eliberat de soţia deputatului Iordache (documente)

ro

15 Jul, 2011 00:00 9858 Marime text
cap_6.jpgPreşedintele completului care a decis eliberarea a fost judecătorul Cristina Geanina Arghir, ceilalţi magistraţi fiind soţia deputatului PSD de Olt, Florin Iordache, Magdalena Iordache, şi judecătoarea Mariana Ghena, alături de magistratul asistent Cristina Roşu

Acuzat de aderare la grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi dare de mită, fostul vameş în prezent afacerist Aurelian Cătălin Pilcă a fost singurul suspect din dosarul „Portul" care s-a bucurat de bunăvoinţa instanţei în ultima vreme. La începutul acestei săptămâni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în primă instanţă, că Pilcă, administrator al firmei SC Container Clearance Services SRL, poate fi cercetat în libertate, sub control judiciar. Decizia, chiar dacă nu este definitivă, constituie în ochii unora un aşa-numit certificat de bună-purtare acordat de Curtea Supremă lui Pilcă. În acest context, ZIUA de Constanţa vă prezintă componenţa completului de judecată care a decis că Aurelian Pilcă poate fi cercetat în acest moment în stare de libertate, nefiind poate de trecut cu vederea faptul că soţul uneia dintre judecătoare este deputat de Olt.

Preşedintele completului a fost judecătorul Cristina Geanina Arghir, iar ceilalţi magistraţi care au decis eliberarea fostului vameş sunt judecătorii Magdalena Iordache şi Mariana Ghena, alături de magistratul asistent Cristina Roşu. În dosarul cu numărul 5636/1/2011, având ca obiect cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de Aurelian Pilcă, cei patru magistraţi ai Înaltei Curţi amintiţi anterior au decis să admită cererea sa, dispunând eliberarea provizorie sub control judiciar a acestuia. Pe timpul eliberării provizorii sub control judiciar, Pilcă trebuie să respecte o serie de condiţii prevăzute de Înalta Curte. Astfel, acesta trebuie „a) să nu depăşească limita teritorială a ţării fără încuviinţarea instanţei; b) să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; c) să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază teritorială locuieşte inculpatul, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie; d) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei; e) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme". Totuşi, dacă Pilcă va fi pus în libertate şi nu va respecta prevederile instanţei, riscă să se trezească, din nou, după gratii.

Pilca_-_Florin_Iordache_deputat_de_Olt_sursa_foto_www.linia1.ro.jpg

Cinci terenuri intravilane

Revenind la completul care a decis eliberarea fostului vameş constănţean, este de menţionat că preşedintele Cristina Geanina Arghir preciza că nu are niciun interes, în declaraţia completată la sfârşitul anului trecut şi afişată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii. În schimb, magistratul are cinci terenuri intravilane în Bucureşti şi Ilfov, dobândite în perioada 2003 - 2008, două dintre acestea fiind moştenite, iar pentru restul fiind încheiate contracte de vânzare-cumpărare. Judecătorul Înaltei Curţi deţine şi două case, una în Bucureşti, de 250 mp, construită împreună cu soţul în 2005, iar cea de-a doua, din Ilfov, are o suprafaţă de 180 mp şi a fost moştenită în 2004. În „parcul auto" al magistratului se regăsesc un BMW X5 fabricat în 2007 şi un Audi Allroad, fabricat în 2001, ambele autoturisme fiind dobândite în urma încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare. De asemenea, judecătorul a menţionat şi un BMW 525 din 1997, despre care a notat că „autoturismul a fost înstrăinat, dar actele nu au fost perfectate". În ceea ce priveşte bunurile înstrăinate în ultimul an, judecătorul i-a vândut în septembrie 2009 unui anume Alexandru Rovescu un imobil (constând într-o casă şi teren), în schimbul căruia a primit suma de 310.000 de euro. Tot în 2009, magistratul şi-a reziliat contractul de leasing pentru un autoturism BMW X3, pe care l-a predat firmei, iar, în martie 2010, a vândut autoturismul BMW 525, primind în schimb suma de 15.000 de euro. În acelaşi an, Cristina Arghir a vândut un alt imobil, constând în teren şi o construcţie, unei anumite Dana Solomon, tranzacţia fiind încheiată pentru suma de 300.000 de euro. Magistratul are economii de câteva zeci de mii de euro în bancă şi circa 30.000 de lei. Salariul de judecător i-a asigurat un venit anual de 116.586 de lei, în timp ce soţul său, inginer, a realizat un venit anual de „89.89".

Soţul, deputat în Parlamentul României

Nici cel de-al doilea judecător al completului care a decis eliberarea lui Pilcă, Magdalena Iordache, nu are vreun interes de declarat, iar la capitolul avere este de menţionat că magistratul deţine împreună cu soţul un teren intravilan de 450 mp cumpărat în 2009 în Bragadiru, unde familia Iordache deţine şi o casă de 238 mp, achiziţionată în acelaşi an. Din activitatea desfăşurată ca judecător Magdalena Iordache a realizat un venit anual de 96.613 lei, în timp ce soţul său a realizat 70.651 de lei în calitate de deputat (n.r. deputat de Olt) şi alţi 138.025 de lei în calitate de arbitru la Camera de Comerţ. Judecătoarea a obţinut alţi 300 de lei din drepturile de autor. Magistratul Mariana Ghena a declarat că nu şi-a plătit taxa de înscriere în Asociaţia Magistraţilor din România, neavând alt interes. În ceea ce priveşte averea, aceasta deţine un teren intravilan de 16,37 mp în Galaţi, fiind vorba despre suprafaţa aferentă apartamentului de 79,88 mp cumpărat împreună cu soţul în 2006. Familia Ghena are în proprietate un autoturism Daewoo din 1997 şi un Nissan fabricat în 2008, pentru care nu s-au achitat încă toate ratele, în timp ce economiile soţilor Ghena se ridică la 7.000 de euro, iar datoriile la 110.000 de lei, fiind vorba despre un credit contractat în 2008 pentru o perioadă de patru ani. Venitul anual al magistratului s-a ridicat la 105.966 de lei, în timp ce soţul său a câştigat 31.009 lei în calitate de avocat al Baroului Galaţi. Din activitatea didactică, Mariana Ghena a obţinut 12.660 de lei, iar din colaborarea cu Institutul Naţional al Magistraturii, 10.000 de lei.

Datorie de 20.000 de franci elveţieni

Nu în ultimul rând, în ceea ce o priveşte pe magistratul asistent Cristina Roşu, aceasta a precizat că deţine împreună cu soţul un teren intravilan de 400 mp în satul Runcu, din judeţul Dâmboviţa, suprafaţa fiind cumpărată în 2006, şi jumătate din 30.600 mp în satul Şuica, fiind vorba despre o moştenire din 2005. Cristina Roşu are patru apartamente în Bucureşti, dobândite în perioada 1998 - 2006, unul dintre ele fiind moştenit, iar restul fiind deţinute fie împreună cu soţul, fie exclusiv de acesta. Magistratul conduce un Matiz din 2003, iar soţul său are un Nissan Almera, fabricat în acelaşi an. Datoriile familiei Roşu se ridică la 20.000 de franci elveţieni, fiind vorba despre un credit contractat în 2006 pentru o perioadă de zece ani. Din activitatea desfăşurată în calitate de magistrat asistent, Cristina Roşu a realizat un venit de 77.040 de lei, iar soţul său a contribuit la bugetul familiei cu 33.754 de lei. Din chirii, soţii Roşu au obţinut 12.000 de lei, alţi 5.024 de lei fiind realizaţi din licitaţii.

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • parere 15 Jul, 2011 17:49 Era normal. Judecatoarea s-a facut OM iar hotul hotilor din vamile constantene este liber. La cat a furat de-a lungul carierei sale in vama urmasii, urmasilor lui nu vor mai trebui sa munceasca niciodata.
  • tomass 15 Jul, 2011 11:55 Nu suporta la umbra vrea la soare in Tailanda eventual.DNA sa caute in arhiva vami Constanta cind individul conduce compartimentul containere sa vada subevaluare .A praduit statul cu milioane de dolari lunar.Au documente in arhiva cit sa il tina la racoare toata viata pe el si gasca de mafioti cu care lucra.
  • justice-dna-csm-sri? 15 Jul, 2011 05:53 mafia psd-pnl-pdl isi apara oamneii din sistem