Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:34 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bâlciuri şi parcuri de distracţii Cine sunt afaceriştii încătuşaţi în dosarul corupţiei de la Eforie (video + galerie foto)

ro

04 Jul, 2012 02:34 7010 Marime text
eforie_arestati_1.jpgRegistrul Comerţului arată că Marius Pavalachi a figurat în Efo Sun Shop SRL, unitate radiată, şi că apare în SC Clu & Mar Concept SRL. Unitatea şi-a deschis porţile în urmă cu o lună, are sediul în Eforie Nord, pe strada Plantelor, şi obiect „bâlciuri şi parcuri de distracţii"

Marius Pavalachi, inspector în cadrul Primăriei Eforie şi şef al Serviciului Control, Dan Bogdan, Constantin Custură, Ionuţ Iulian Smoc şi Cornel Vaşedi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupţie, au fost prezentaţi, ieri, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Conform ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa, cei cinci cereau bani, în lei şi în valută, pentru a facilita acordarea de autorizaţii de funcţionare şi spaţii comerciale de închiriat, aflate pe raza localităţii Eforie, în perioada sezonului estival.

Ofiţerii de la Anticorpuţie susţin că, la data de 26 iunie, au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la faptul că pe raza localităţii Eforie doi cetăţeni „pretind şi primesc sume de bani de la diverse persoane care intenţionează să închirieze spaţii comerciale tip tarabă". „Cei doi, beneficiind de sprijinul şi acţionând sub coordonarea lui P.M, inspector în cadrul Primăriei Eforie, şef Serviciu Control, facilitează încheierea ilegală de contracte pentru spaţiile aparţinând domeniului public, primind în schimb sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro, pentru fiecare spaţiu închiriat", se mai arată în informarea organelor de anchetă. În aceeaşi zi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a delegat ofiţerii Anticorupţie să desfăşoare activităţi specifice, iar în urma cercetărilor s-ar fi stabilit că cei doi bărbaţi, împreună cu alţi doi cetăţeni racolau persoane interesate să închirieze spaţii comerciale şi le pretindeau bani, afirmând că le pot ajuta folosindu-se de influenţa pe care o au asupra lui Marius Pavalachi. Pe data de 2 iulie, ofiţerii DGA i-au prins în flagrant în timp ce primeau 3.800 de euro şi 18.000 de lei.

Premieră pentru instanţele constănţene

Şeful Serviciului de Control nu pare să fie străin instanţelor de judecată, numele lui figurând şi în alte dosare penale. Pe data de 12 decembrie 2011, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 32547/212/2011 cu obiect „plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art. 278 ind.1 C.p.p.)". În timp ce Barbu Piţigoi a avut calitatea de petent în cauză, Oznur Gelmambet şi Marius Pavalachi au fost intimaţi. Pe data de 24 februarie 2012, instanţa de judecată a admis plângerea formulată de petent, dispunând trimiterea cauzei la procuror în vederea continuării cercetării penale faţă de intimaţi. Pavalachi mai apare şi în dosarul 22091/212/2009, înregistrat pe data de 29 iulie 2009, având ca obiect „ultrajul". Portalul instanţelor de judecată arată că Daniel Teodorescu a avut calitatea de recurent, în timp ce Marius Pavalachi a fost intimat. Pe data de 4 iunie 2010, instanţa a încetat procesul penal pornit la plângerea prealabilă a părţii vătămate Ilie Pintea împotriva inculpatului Daniel Teodorescu pentru infracţiunea de vătămare corporală, pe care l-au condamnat la opt luni închisoare. Acest dosar s-a constituit după ce Teodorescu l-ar fi ameninţat pe Pavalachi şi i-ar fi pus un cuţit la gât, toată scena având loc pe o terasă din Eforie. Teodorescu a mai fost sancţionat de instanţă pe motiv că ar fi ameninţat şi înjurat organele de anchetă. După cum arătam şi la vremea respectivă, pedepsire bărbatului pentru gesturile sale a reprezentat o premieră pentru instanţele constănţene. Marius Pavalachi apare şi în scandalul din iulie 2009, când inspectorii din Primăria Eforie, flancaţi de mascaţi, au pus la pământ o construcţie care nu ar fi avut autorizaţie de construcţie. La vremea respectivă s-a precizat că Pavalachi a venit la acţiune cu un pistol după el.

Distracţie

Registrul Comerţului arată că Marius Pavalachi a figurat în Efo Sun Shop SRL, unitate radiată, şi că apare în SC Clu & Mar Concept SRL. Unitatea şi-a deschis porţile în urmă cu o lună, are sediul în Eforie Nord, pe strada Plantelor, şi obiect „bâlciuri şi parcuri de distracţii". Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la cele mai sus precizate şi de la oficialii Clu & Mar Concept SRL, însă acest lucru nu a fost posibil. Revenind la datele puse la dispoziţie de RECOM, Marius Pavalachi figurează în unitatea comercială mai sus precizată alături de Georgiana Claudia Pîslaru, de 23 de ani, care este şi administrator. Firma în cauză are un sediu secundar la Cap Aurora, Sectorul de plajă Staţiunea Cap Aurora II, Subsector 1. Numele lui Marius Pavalachi mai poate fi întâlnit şi în câteva anunţuri postate pe Internet. Unul dintre ele face referire la un teren în Limanu şi o motocicletă Yamaha, model Dragstar 650, pe care cerea aproape 3.100 de euro. Cei interesaţi de motor îl puteau contacta pe bărbat la adresa de e-mail marius.pavalachi@primariaeforie.ro. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că Pavalachi a ajuns şi în atenţia Avocatului Poporului, după ce mai mulţi taximetrişti s-au plâns de comportamentul inspectorului.

Alt afacerist

Coincidenţă sau nu, numele lui Dan Bogdan, un alt bărbat dus ieri la arestare, apare în SC Eforie Estival N-S SRL, pe care o conduce de unul singur. Firma are sediul în Eforie, este deschisă din 2003, şi are ca obiect de activitate „Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate". În 2010, unitatea cu 17 angajaţi a raportat o cifră de afaceri de 250.160 de lei, cu un profit brut de 103.348 de lei. În 2009, cu doar şapte salariaţi, cifra de afaceri a fost de 232.947 de lei, iar profitul brut de 1.283 de lei. Asta în timp ce în 2008 cifra de afaceri a fost de 14.578 de lei, iar profitul brut de - 1 leu. Iniţial, firma s-a numit Ca.Li.Bo. Cosm SRL Constanţa, a fost fondată de Nicoleta Limona Cârciumaru, din Bacău, şi a avut ca obiect de activitate „activităţi de consultant pentru afaceri şi management". Nici cu reprezentanţii SC Eforie Estival N-S SRL nu am putut discuta, ţinând cont că numerele de telefon alocate unităţii, conform RECOM, nu sunt disponibile. Ionuţ Iulian Smoc a apărut în SC Felma IV Doi SRL Agigea. Unitatea se află în lichidare şi a avut punct de lucru - comerţ cu amănuntul cu produse nealimentare - în Eforie Nord. La rândul lui, Constantin Custură a apărut în Ovidius Imobiliare, firma fiind în dizolvare judiciară. Unitatea a fost fondată în 2004 de Antoaneta Rotaru, de Aurelia Caluian şi de Emil Saiu, administratorul fiind Ovidiu Rucăneanu. În 2008, Aurelia Caluian şi Antoaneta Rotaru au cesionat părţi sociale către Constantin Custură. În 2011, firma a intrat în dizolvare judiciară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii