Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:26 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bănuiala legitimă şi siguranţa publică De ce nu vrea ANI să se judece în Constanţa cu Mironescu

ro

07 Nov, 2011 01:00 2531 Marime text
cap_7.jpgDupă ce Agenţia Naţională de Integritate a fost dată în judecată de fostul secretar general al Internelor, Laurenţiu Mironescu, pentru că acesta fusese declarat incompatibil, inspectorii de integritate şi-au exprimat rezervele faţă de instanţele din Constanţa. Probabil învăţând din experienţa cu primarul Constanţei, Radu Mazăre (caz în care, de asemenea, cei de la ANI au preferat să fie judecaţi de alte instanţe), reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate s-au adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, solicitând strămutarea procesului cu Mironescu.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei contencios administrativ şi fiscal a Curţii Supreme pe data de 31 octombrie, urmând ca strămutarea solicitată de ANI să fie analizată pe data de 7 decembrie. Între timp, procesul de la Constanţa s-a amânat pentru data de 15 decembrie, pentru ca reclamantul, în speţă Mironescu, să ia cunoştinţă de întâmpinarea prin care reprezentanţii ANI au răspuns criticilor formulate de fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor. În paralel, dosarul în care a fost formulată cererea de strămutare a primit numărul de înregistrare 8709/1/2011 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, părţi în proces fiind Agenţia Naţională de Integritate, în calitate de petent, şi Laurenţiu Mironescu, în calitate de intimat. Potrivit legislaţiei în vigoare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se înaintează cererea de strămutare întemeiată pe motive de bănuială legitimă sau de siguranţă publică. Litigiul ANI - Laurenţiu Mironescu va fi tranşat de magistraţii Curţii Supreme în completul CC6 al Secţiei contencios administrativ şi fiscal, având ordinea 5 în lista de şedinţe din data de 7 decembrie. La momentul la care Mironescu a dat în judecată Agenţia Naţională de Integritate, fostul secretar general al Internelor a declarat că nu s-a aflat în stare de incompatibilitate, astfel cum au precizat reprezentanţii Agenţiei.

Mironescu versus ANI

„Eu am fost co-administrator la o societate care niciodată nu a desfăşurat activităţi economice, nu a emis nicio factură, nimic", a spus Mironescu la momentul respectiv, adăugând că era firesc să conteste raportul ANI în instanţă. La sfârşitul lunii septembrie, ANI precizat că instituţia „a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către domnul Mironescu Laurenţiu, Secretar General în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (în perioada 27.01.2011-15.07.2011) şi Deputat în Parlamentul României (în legislatura 2004 - 2008)". Conform inspectorilor de integritate, în urma evaluărilor, s-a stabilit că „domnul Mironescu Laurenţiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30.05.2007 - 19.12.2008, deoarece a deţinut simultan funcţia de Deputat în Parlamentul României şi calitatea de Administrator în cadrul SC Elynstal Construct Serv SRL, încălcând astfel dispoziţiile art. 82 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii