Beinur, „micul dumnezeu" de Mangalia (document)
Beinur, „micul dumnezeu" de Mangalia (document)Dosarul instrumentat de procurorii Parchetului Înaltei Curţi s-a format după ce procurorii bucureşteni au preluat cinci dosare care-l vizau pe Nuredin Beinur, individul considerat a fi capul grupării. Deşi gruparea acţiona cu precădere în sudul litoralului, anchetele care-l vizează pe Beinur şi pe acoliţii acestuia erau răspândite prin toată ţara. Astfel, mega-dosarul în care magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus, la cererea procurorilor, arestarea lui Beinur, a adjunctului Poliţiei Neptun Cristinel Niţoi şi a altor personaje s-a format în urma conexării a cinci dosare. Mai exact, cazurile au fost preluate de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, ultimele două fiind preluate de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Procurorii bucureşteni au dispus începerea urmăririi penale faţă de nu mai puţin de 12 persoane, dintre care doi ofiţeri de poliţie - adjunctul Poliţiei Neptun şi şeful Biroului Poliţiei Rutiere Mangalia, subcomisar Gabriela Iacob. Totodată, s-a început urmărirea penală şi faţă de Emanoil Hanganu, funcţionar public al Primăriei Mangalia. Concret, procurorii bucureşteni spun că toţi aceşti oameni l-ar fi sprijinit, într-o măsură mai mare sau mai mică, pe Beinur, în desfăşurarea activităţii criminale.
Au declarat sub protecţie
Astfel, spun anchetatorii, bucurându-se de ocrotirea oamenilor legii, mai exact, a comisarului şef Niţoi, dar şi de sprijinul unor jurnalişti care ar fi fost de acord să publice materiale negative la adresa „victimelor" sale, Nuredin Beinur ar fi ajuns în postura de a pretinde taxe de protecţie de 15.000 de euro pe an sau echivalentul acestei sume, în bunuri şi servicii. În lumina aspectelor prezentate de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Nuredin Beinur apare mai degrabă ca un mic dumnezeu, care face legea în sudul litoralului, dar şi în alte judeţe ale ţării. „Faima" sa ajunsese chiar până la Sibiu, unde Beinur îi avertiza pe cei care nu voiau să cotizeze că nu îşi doresc să se ajungă la stabor, judecata ţigănească, pe care o va face, dacă-l vor forţa. Persoanele care au fost de acord să le vorbească anchetatorilor despre necazurile pe care le-au avut de-a lungul timpului cu membrii grupării Beinur şi-au luat măsuri de precauţie şi au consimţit să declare numai sub protecţia legii, căpătând statutul de martori protejaţi. Iar aceasta, în contextul în care Beinur îi atrăgea atenţia adjunctului şefului Poliţiei Neptun, spunându-i la telefon: „(...) Tu fără mine nu mai ai aer, stai dracu, că eu sunt aerul vostru! Cine îţi dă de muncă?... Tu eşti prietenul meu, te avansez, dă-te-n colo!".
<Referat cu propunere de luare a măsurii arestării preventive>
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- justitiarul 15 Oct, 2010 10:09 sefii politiei rapotan si ceilalti nu stiau? catana era l;a 0962-nu stiu de calnurile mafiote trafic minore droguri arme? clanul bucurestenii paceali bairam - dau spaga si scapa=de la elvis t cit luai?