Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bunurile afaceristului mangaliot, scoase la licitatie

ro

16 Dec, 2009 01:05 1879 Marime text

cap4.jpgFiscul nu-i iartă nici pe sinucigaşi

Bunurile firmei SC Fotoexpress SRL, al cărei patron, Traian Niţu, pare să se fi sinucis din cauza cămătarilor, au început să fie scoase la licitaţie de Administraţia Finanţelor Publice Mangalia. În prezent, urmează să fie vândute bunuri în valoare de aproximativ 50.000 de lei, fără TVA.

La începutul lunii iulie, patronul celei mai mari reţele de difuzare a presei din sudul litoralului a fost găsit spânzurat în Parcul IOR din Capitală. Se pare că Traian Niţu (50 de ani), tatăl a doi copii, şi-a luat zilele din cauza datoriilor mari acumulate la cămătari, aşa cum reiese dintr-un bilet găsit asupra sa: „Din datele primite de la colegii din Bucureşti, se pare că Traian Niţu acumulase datorii foarte mari, bunurile sale urmând să fie scoase la vânzare de către Fisc", afirma, la vremea respectivă, comisar-şef Nicolae Pescaru, şeful Poliţiei Mangalia.

Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Mangalia, Serviciul Colectare Executare Silită, a organizat trei licitaţii, prin care scotea la vânzare cea mai mare parte a bunurilor deţinute de firma lui Traian Niţu, SC Fotoxpress SRL. Cum acestea nu au fost cumpărate încă, în dosarul de executare nr. 41971 din 10 decembrie se anunţă că, pe data de 29, luna aceasta, urmează să fie scoase, din nou, o serie de bunuri la licitaţie. Este vorba despre chioşcuri şi module de difuzare a presei, în Eforie şi Mangalia, autoturisme, copiatoare, minilaboratoare film etc. Fiind cea de-a patra licitaţie de acest fel, valoarea bunurilor este diminuată cu 50% faţă de preţurile evaluate iniţial.

fotox.jpgValoarea totală a acestor bunuri, fără TVA, este de aproximativ 50.000 de lei.

Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până la termenul de vânzare sau, în cazul vânzării prin licitaţie, până în ziua precedentă termenului de vânzare: oferte de cumpărare, în cazul vânzării prin licitaţie - dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei, împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant, pentru persoanele juridice de naţionalitate română - copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului, pentru persoanele juridice străine - actul de înmatriculare tradus în limba română, pentru persoanele fizice române - copie de pe actul de identitate, dovada emisă de creditorii fiscali că nu au obligaţii fiscale restante, urmând să se prezinte la data stabilită pentru vânzare şi la locul fixat în acest scop.

{mos_ri:SC Fotoexpress SRL,Traian Niţu} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii