Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caini macelariti la Cernavoda

ro

07 Jul, 2010 23:56 1856 Marime text

caini_cernavoda.jpgAsociaţia „Save the Dogs“ din Italia a demarat o investigaţie amănunţită în ceea ce priveşte modul inuman în care sunt trataţi câinii fără stăpân din Cernavodă.

Iubitorii de animale au descoperit ţarcuri insalubre şi supraaglomerate, câini sănătoşi sugrumaţi cu cleşti de metal şi omorâţi cu o injecţie direct în torace. Zeci de cadavre aliniate pregătite pentru a fi puse în saci de gunoi. Acestea sunt imaginile şocante pe care le-au surprins cei de la Asociaţia „Save the Dogs“ la ecarisajul din Constanţa.

Organizaţia a început investigaţia în urma numeroaselor reclamaţii primite de la iubitorii de animale din Cernavodă, în luna aprilie, când Primăria a angajat firma Alfmob din Constanţa pentru a ridica animalele fără stăpân. „Toţi câini capturaţi şi omorâţi fuseseră sterilizaţi şi vaccinaţi de către asociaţia locală parteneră „Save the Dogs“ şi nu reprezentau niciun fel de pericol pentru sănătatea publică.

cadavre_ecarisaj_ct.jpg

Vom da în judecată firma Alfmob, care încalcă legea pentru Protecţia Animalelor şi pe veterinarul angajat de către firma respectivă“, a declarat preşedintele organizaţiei, Sara Turetta. Reprezentanţii Asociaţiei roagă primăria Cernavodă să ia măsuri în vederea renunţării la serviciile firmei de ecarisaj. „Invităm toate primăriile care au contract cu Alfmob să întrerupă imediat orice fel de legătură cu o firmă care comite zilnic fapte barbare şi ilegalităţi condamnabile de către legile româneşti şi internaţionale“, a mai susţinut Sara Turetta. În opt ani de activitate în România, organizaţia din Italia, care finanţează

proiecte în România cu peste 500.000 de euro pe an, a sterilizat gratuit aproape 12.000 de câini şi pisici şi a trimis spre adopţie în străinătate peste 2.200 de patrupede. Aici puteţi vizualiza imaginile şocante: 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii