Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:01 10 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul Geotop 2001 Crucea, una dintre primariile care au primit documentatia de cadastru (galerie foto)

ro

15 Jul, 2010 00:00 3537 Marime text

p1-frigioi_-_gheorghe_frigioi___.jpgA treia zi de audieri maraton la DNA. Primarul din Crucea, Gheorghe Frigioi, este cel care a deschis ieri seria audierilor, ajungând la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 11.00, pentru a răspunde la întrebări cu privire la contractul încheiat cu SC Geotop 2001 SRL Bucureşti.
„Am fost chemat astăzi (n.r. ieri), de la 11.00, la DNA, pentru a da declaraţii privind invitaţia venită din partea Consiliului Judeţean Constanţa, prin adresa nr. 2727 din martie 2007, de asociere în vederea încheierii contractului pentru întocmirea cadastrului“, a explicat edilul din Crucea.

Foarte interesant, comuna Crucea este una dintre comunele care, în baza contractului, a şi primit documentaţia cadastrală pentru drumurile publice de interes local, cum fusese stabilit prin contract. „Noi am spus foarte clar ce vrem, am făcut o listă a drumurilor şi a străzilor comunale pentru care ne interesa intabularea, ceea ce s-a şi făcut. Am primit documentaţia în trei etape, pe măsură ce se finalizau lucrările şi numai în urma predării lucrărilor s-a făcut plata acestora, pe parcursul anului 2009“, a precizat primarul. Mai mult, acesta a adăugat că la Crucea este o situaţie fericită, după ce comuna a câştigat un proiect în baza Măsurii 322, proiect care, printre altele, prevede şi asfaltarea străzilor din localitate.

Proiect pe Măsura 322

„La noi era nevoie de întocmirea cadastrului şi de intabulare, pentru că am câştigat un proiect pe Măsura 322, iar acum ne sunt necesare intabulările efectuate“, a explicat edilul din Crucea. Totodată, acesta a precizat că la începutul anului 2009 a primit solicitări din partea DNA de a le pune anchetatorilor la dispoziţie documentaţia care a stat la baza încheierii contractului cu SC Geotop 2001 SRL Bucureşti, dar şi documentele legate de invitaţia venită din partea Consiliului Judeţean Constanţa cu privire la asocierea în vederea încheierii contractului. „Şi astăzi (n.r. ieri), când am fost la DNA, m-am dus cu aceleaşi documente: invitaţia venită din partea CJC pentru asociere, hotărârea Consiliului Local Crucea şi lista drumurilor publice pentru care am solicitat în mod expres întocmirea documentaţiei cadastrale şi intabularea. Nu mi le-au cerut, însă aşa am considerat că este corect“, a conchis edilul. Amintim că o echipă de anchetatori din cadrul structurii centrale a DNA anchetează modul în care s-a atribuit contractul pentru documentaţii cadastrale în cazul reţelei de drumuri publice de interes local din Constanţa către firma SC Geotop 2001 SRL Bucureşti. În prezent, dosarul de la DNA se află în faza actelor premergătoare, fiind vorba despre o sesizare din oficiu, din presă, în legătură cu contractul încheiat pe 28 noiembrie 2007 între CJC şi Geotop 2001. Mai exact, denumirea contractului este „documentaţie cadastrală şi înscrierea în Cartea Funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din Judeţul Constanţa şi realizarea Soluţiei geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport“, acesta fiind adjudecat de firma Geotop, în 2007, pentru suma de 8.435.827 de lei, fără TVA. La vremea încheierii contractului, Consiliul Judeţean Constanţa a apreciat că, dintre toate cele cinci oferte primite, cea făcută de reprezentanţii Geotop 2001 este cea mai bună, criteriul de atribuire fiind „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic“. Pentru ca respectivul contract să poată fi realizat, anterior adjudecării licitaţiei de către Geotop, Consiliul Judeţean Constanţa a încheiat un „Acord de asociere-parteneriat“ cu 45 de primării din judeţ. Au mai dat ieri declaraţii la DNA primarii din Cuza Vodă, Eugen Dumitru, şi cel din Dobromir, Visel Iusein.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii