Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:39 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au în comun ANI, şi Ministerul Mediului cu masoneria? Ajutorul umanitar şi caritabil de la Cavalerii Dobrogei

ro

13 Feb, 2012 00:00 3359 Marime text
cap_4.jpgPrintre obiectivele declarate ale Asociaţiei Cavalerii Dobrogei se mai număra sprijinirea organizaţiilor nonguvernamentale, dar şi binefacerea umană şi utilitatea publică, organizaţia axându-se pe „ajutorul umanitar şi caritabil".

Asociaţia „Cavalerii Dobrogei" Constanţa, presupusă lojă masonică din care fostul inspector de integritate constănţean Vasile Petrişor, în prezent auditor superior în cadrul Ministerului Mediului, deţinea, conform declaraţiei de interese, 3,84%, are ca scop, printre altele „binefacerea umană şi utilitatea publică, prin ajutorul umanitar şi caritabil". Foarte interesant, cu alte cuvinte, auditorul constănţean de la Ministerul Mediului este acţionar la o asociaţie ce are ca obiectiv crearea cadrului organizatori necesar asistenţei sociale. Ceea ce, de asemenea, poate că nu este de trecut cu vederea este faptul că, aşa cum am menţionat anterior, înainte de a fi auditor la minister, Vasile Petrişor a deţinut timp de câţiva ani funcţia de inspector de integritate în cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate. În aceste condiţii, ZIUA de Constanţa vă prezintă care au fost scopurile declarate ale asociaţiei de tip masonic în care Petrişor deţine acţiuni, aşa cum au fost ele menţionate la momentul la care s-a solicitat înfiinţarea organizaţiei.

Asociaţia Cavalerii Dobrogei Constanţa a luat fiinţă în anul 2008, în urma cererii înregistrate la Secţia civilă a Judecătoriei Constanţa sub numărul 124318/212/2008. Pe data de 27 iunie 2008, completul prezidat de magistratul Oana Scutelnicu a admis cererea de acordare a personalităţii juridice formulată de reprezentanţii Asociaţiei Cavalerii Dobrogei Constanţa şi a dispus înfiinţarea organizaţiei. După cum se arată în actele oficiale, prin cererea înregistrată la instanţă, asociaţia în care deţine acţiuni actualul auditor constănţean de la Ministerul Mediului a solicitat înscrierea în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor în vederea dobândirii personalităţii juridice. „Au fost depuse la dosar următoarele înscrisuri: Act Constitutiv autentificat sub nr. 611/06.06.2008 de BNP «Nicolae Cauţinuc», Statutul asociaţiei autentificat sub nr. 612/06.06.2008 de BNP «Nicolae Cauţinuc», dovada depunerii patrimoniului iniţial, dovada disponibilităţii denumirii sub numărul 61195/01.04.2008, emisă de Ministerul Justiţiei", se arată în motivarea instanţei. Astfel, în urma analizării actelor depuse la dosarul cauzei, instanţa a stabilit că prin actul constitutiv şi statutul autentificat a fost înfiinţată Asociaţia Cavalerii Dobrogei Constanţa, cu durată nelimitată, scopul fiind de a crea cadrul organizatoric necesar asistenţei sociale, realizării unor programe de educaţie civilă şi formare profesională.

Instanţa a admis cererea

cavaleri_-_ministerul_mediului.jpg

Printre obiectivele declarate ale Asociaţiei Cavalerii Dobrogei se mai număra sprijinirea organizaţiilor nonguvernamentale, dar şi binefacerea umană şi utilitatea publică, organizaţia axându-se pe „ajutorul umanitar şi caritabil". În hotărârea instanţei se arată că, potrivit legislaţiei în vigoare cu privire la asociaţii şi fundaţii, „oricare dintre membrii asociaţiei, în baza împuternicirii date în condiţiile articolului 6 alineat 2 litera b poate formula o cerere de înscriere a asociaţiei în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială urmează să-şi aibă sediul". Mai mult decât atât, legea prevede că cererea de înscriere trebuie însoţită de actul constitutiv şi statutul asociaţiei, de actele doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial, dovada disponibilităţii denumirii eliberată de Ministerul Justiţiei. Iar pentru că la dosar au fost depuse toate aceste acte, instanţa a considerat îndeplinite toate condiţiile legale, astfel încât a admis cererea petentei Asociaţia Cavalerii Dobrogei Constanţa, cu sediul în Constanţa, pe strada Crişanei. În ceea ce-l priveşte pe acţionarul de la Ministerul Mediului al Cavalerilor Dobrogei, Vasile Petrişor a menţionat în declaraţia de interese că cele 3,84% pe care le deţine în cadrul asociaţiei au o valoare de 96,15 lei. Petrişor mai deţine 40 de acţiuni la Şantierul Naval Constanţa, în valoare de 47,60 de lei, fiind totodată vicepreşedinte al organizaţiei Solidaritatea Civică şi membru inactiv al CECCAR Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii