Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:36 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai bogat arab din România Presupusa iubită a lui Fathi Taher, reţinută pentru carduri?

ro

04 Apr, 2011 02:53 3575 Marime text
Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au anunţat destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în infracţiuni informatice, care acţiona în România, Germania şi Olanda. Şase dintre cei zece presupuşi membri au fost arestaţi preventiv, anchetatorii continuând cercetările pentru depistarea şi documentarea activităţii infracţionale a tuturor celor implicaţi. Foarte interesant, pe străzile constănţene circulă zvonul că numele suspecţilor le sunt binecunoscute carderilor de la malul mării, iar potrivit unor surse judiciare, nu este exclus ca cei şase să aibă ramificaţii în toată ţara, inclusiv în Constanţa. Una dintre cele şase persoane reţinute se numeşte Liana Lăcrămioara Strechie, o presupusă apropiată a omului de afaceri iordanian Fathi Taher, care în 2008 era considerat cel mai bogat arab din România, cu o avere estimată la 350 de milioane de euro.

„În urma investigaţiilor desfăşurate în ultimele şase luni", anunţă reprezentanţii Poliţiei Române, „poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti (...) au reuşit destructurarea unei grupări specializate în confecţionarea de echipamente de copiere a informaţiilor de pe cardurile bancare la ATM-uri, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de retrageri frauduloase, grupare care acţiona în România, Germania şi Olanda". Anchetatorii au stabilit că presupusul grup infracţional era format din zece persoane, care aveau ca mod de operare confecţionarea de echipamente electronice, asamblarea acestora şi realizarea unor dispozitive identice ca mărime şi culoare cu părţile componente ale bancomatelor. Poliţiştii mai arată că dispozitivele în cauză erau instalate pe ATM-uri care aparţineau unor bănci comerciale din Germania şi Olanda unde erau copiate informaţiile de pe banda magnetică a cardului precum şi codul PIN aferent. Astfel, datele erau prelucrate şi inscripţionate pe cartele PVC cu bandă magnetică care urmau să fie folosite pentru efectuarea de retrageri frauduloase de numerar. În urma efectuării a 14 percheziţii domiciliară în data de 31 martie, la locuinţele suspecţilor au fost găsite şi ridicate dispozitive artizanale de fraudare a cardurilor bancare, medii optice de stocare, sisteme informatice, cartele PVC cu bandă magnetică, scule şi instrumente profesionale folosite pentru confecţionarea dispozitivelor, diferite sume de bani. Împotriva suspecţilor a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinerea instrumentelor de plată electronică falsificate, în vederea punerii în circulaţie şi efectuarea de operaţiuni financiare cu instrumente de plată electronice fără consimţământul titularului.

Lista suspecţilor

Poliţiştii bucureşteni au reuşit depistarea a şase dintre persoanele suspectate, acestea fiind prezentate, la data de 31 martie, Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, precum şi de emitere a mandatelor de arestare preventivă în lipsă pentru ceilalţi patru suspecţi, propuneri însuşite în totalitate de către procurori. Pe data de 1 aprilie, magistraţii din cadrul Tribunalului Bucureşti au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor şase reţinuţi. Astfel, Georgel Florică, Petrică Adrian Grigorescu, Bogdan Paul Florea, Costel Tudorache, Viorel Marius Suică şi Lăcrămioara Liana Strechie au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 29 de zile, începând cu data de 01.04.2011 până la data de 29.04.2011. Potrivit dosarului cu numărul unic 3847/299/2011, având ca obiect „încredinţare minor cu cheltuieli de judecată", înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, Lăcrămioara Liana Strechie l-a chemat în judecată pe Fathi Taher, cel care a fost la un pas de a deveni patronul echipei de fotbal Rapid. Fathi Taher era considerat, în 2008, cel mai bogat arab din România, cu o avere estimată la 350 de milioane de euro. Din câte se pare, Lăcrămioara Liana Strechie pretinde că are un copil cu Fathi Taher şi speră ca instanţa de judecată să-i ofere custodia totală a fetiţei ei şi un sfert din averea arabului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii