Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetat alături de fostul şef al SIPI Constanţa şi de cel al Vămilor Blejnar, fostul şef al banilor din România poate părăsi ţara

ro

15 Aug, 2012 02:05 1675 Marime text
06_Blejnar_Sorin_Blejnar.jpgSorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, urmărit penal de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, poate pleca din România. Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a judecat plângerea lui Viorel Comăniţă împotriva ordonanţei procurorului privind măsurile preventive. Fostul director al Autorităţii Naţionale a Vămilor este acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Pe data de 17 august expiră măsura obligării de a nu părăsi ţara luată faţă de Blejnar luna trecută. Amintim că, pe data de 17 iulie, DNA a informat că „în rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii că în perioada mai 2011 - iulie 2012 învinuitul Blejnar Sorin a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare". De altfel, Blejnar a şi încercat să anuleze în instanţă interdicţia stabilită de procurori, însă acţiunea sa nu a avut succes, Curtea de Apel Bucureşti respingându-i plângerea ca nefondată. După cum arătam şi în ediţiile trecute, în acest dosar Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui George Guliu, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL, Dumitru Chirvăsitu, administrator în fapt al SC Inkasso Jobs SRL Mihail Kogălniceanu, Andrei-Florin Jugănaru, administrator în fapt al SC Crivas Logistic SRL Bucureşti şi al SC Rad Trans Concept SRL Bucureşti şi Dumitru Emilian Preda. Lista celor arestaţi continuă cu Florin-Dan Secăreanu, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, cu Mariana Cozma, contabil autorizat, Nicolae Belba şi Mihai Buliga. Mai norocos a fost Viorel Comăniţă, fostul şef al Vămilor din România, el fiind cercetat în stare de libertate. De aceeaşi decizie s-a bucurat Lucian-Florin Ionescu şi Georgiana-Nicoleta Lengiu. La scurt timp, Curtea de Apel Constanţa a decis arestarea în lipsă a lui Radu Nemeş, considerat liderul presupusului grup infracţional, a lui Codruţ Alexandru Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a lui Ovidiu Ioan Moldovan, a lui Nemeş Dana şi a lui Mihai Gulea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii