Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetat în cazul celor două tone de cocs furate din port "Peripeţiile" agentului Mugurel Alexa, acuzat că ar fi cerut şpagă 400 de euro

ro

12 Feb, 2011 00:00 3034 Marime text
2_Alexa_-_politist.jpgInformaţii-şoc în cazul presupusei mite de la Secţia 2, despre care, oficial, nimeni nu vrea să vorbească sau să audă. Mugurel Alexa, unul dintre poliţiştii secţiei care ar fi pretins suma de 400 de euro pentru înapoierea unui talon auto, este nimeni altul decât poliţistul de la frontieră cercetat în cazul sustragerii a două tone de cocs din Portul Constanţa, în octombrie 2008.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările în dosarul în care mai mulţi lucrători ai Secţiei 2 de Poliţie Constanţa sunt cercetaţi pentru că ar fi cerut şpagă. Până la acest moment, conform unor surse neoficiale, doi dintre poliţiştii luaţi în colimator de procurori ar fi Cristian Olaru şi Mugurel Alexa. Sursele mai arată că numărul poliţiştilor acuzaţi de fapte de corupţie a ajuns la patru, însă informaţia nu a fost confirmată, încă, de anchetatori. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa spun că Mugurel Alexa provine din rândurile Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa. Poliţistul Alexa a fost cercetat, alături de alţi patru oameni ai legii (Iuliu Cosmin Buştiuc, Constantin Ispas, George Munteanu şi Viorel Nelepcu), în cazul sustragerii a două tone de cocs din Portul Constanţa, în octombrie 2008. Pe 22 februarie 2010, procurorul de caz a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de cei cinci poliţişti, apreciind că nu se poate proba implicarea acestora în caz. După cum arătam şi la momentul prezentării cazului, în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, din dosarul 1042/P/2008, se arăta că "astfel cum rezultă din listingurile telefonice, învinuitul Gurzu Vasile (n.r. unul dintre suspecţi) a purtat, în momentul săvârşirii faptelor, convorbiri telefonice cu inculpatul Enache Dimciu-Daniel, persoană care, la rândul său, l-a contactat pe numitul Alexa Mugurel, agent al Poliţiei de Frontieră ce asigura paza în zona SC Chimpex SA Constanţa (...) Lucrătorul de poliţie, la rândul său, îi contacta pe numiţii Bădeanu Adrian, agent de pază la poarta de acces a SC Chimpex SA, şi Burţilă Lucian, macaragiu în cadrul aceleiaşi societăţi". Deşi am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la cele mai sus precizate de la Cristian Olaru şi Mugurel Alexa, acest lucru nu a fost posibil. De asemenea, nici comandantul Secţiei 2, comisarul Marius Vasile nu a putut fi contactat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii