Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:09 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va ramane fara functie in urma reorganizarii ISU „Dobrogea“

ro

10 Aug, 2010 00:00 6156 Marime text
traian_oprea_copy.jpgColonelul Traian Oprea, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“: „Şi la noi se vor efectua restructurări. Momentan, pompierii nu trebuie să-şi facă griji că vor rămâne fără un loc de muncă“.

Problema generată de restructurări a atins şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“. Inspectorul-şef al acestei instituţii, colonelul Traian Oprea, spune că, momentan, subalternii săi au locurile de muncă asigurate. Totuşi, chiar dacă va fi obligat să restructureze anumite posturi din cadrul Inspectoratului, colonelul Oprea dă asigurări că cei rămaşi în funcţii vor duce la bun sfârşit misiunile primite. Până în acest moment, se ştie că singurii care ar putea să-şi piardă funcţiile sunt şefii celor trei Grupuri de Intervenţie ale ISU.

Grupul unu are în componenţă Detaşamentele Palas, Oraş şi Midia, Grupul doi cuprinde Detaşamentele Tuzla, Mangalia, Chirnogeni, iar Grupul trei are grijă de Cernavodă, Medgidia şi Hârşova. „Iniţial, împărţirea teritorială a acestor grupuri a fost făcută astfel încât oamenii să fie obligaţi să vină la Constanţa pentru un document sau o aprobare. S-ar părea că, începând cu data de 1 ianuarie 2011, aceste grupuri vor fi restructurate. Ele nu vor mai funcţiona ca structuri, iar personalul va fi redistribuit. Şi când spun personal mă refer la persoanele care conduc aceste grupuri“, a mai declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Cei vizaţi de această reorganizare sunt: comandant maior Dan Contantinescu şi locţiitorul acestuia, maiorul Dan Mircea Iliescu - şefii Grupului unu de Intervenţie, locţiitor căpitan Radu Malachioi - comandantul Grupului doi şi comandant colonel Vasile Ivan şi locţiitorul său comandant locotenent colonel Şerban Gheorghe - flaţi în fruntea Grupului trei. „Din punctul meu de vedere, această mutare nu este una de bun augur, însă asta este situaţia. Trebuie specificat faptul că Grupurile vor dispărea ca formă de organizare şi vor rămâne doar subunităţi. Acestea vor fi în subordinea directă a Inspectoratului. Şefii grupurilor vor fi aduşi la sediul ISU, unde vor desfăşura activităţi, cel mai probabil“, mai arată Oprea.

O mie de pompieri fac treaba pentru 1.700

Deşi sunt „recompensaţi“ cu salarii diminuate, inspectorul-şef al ISU dă asigurări că pompierii militari îşi vor face datoria, indiferent de reorganizarea instituţiei. „Trebuie să ne brodăm activitatea cu un număr de cadre mai mic. La acest moment, în ISU „Dobrogea“ desfăşoară activităţi aproximativ 1.000 de persoane. Ar mai trebui 700 pentru ca schema de personal să fie completă. Recompensa financiară în Inspectorat este precum în toate instituţiile bugetare, identică cu cea din ţară. Primim salariile cu 25% mai mici, asta este «recompensa» noastră! Problema este alta. Pe nimeni nu interesează faptul că suntem nevoiţi să chemăm oamenii după orele de program. Acestora trebuie să le dăm ceva în plus, ca oricărui funcţionar de altfel. Noi lucrăm 24 de ore/zi. Suntem băgaţi la un loc cu funcţionarii publici, care au un program bine stabilit, iar în week-end nu muncesc. Să analizăm ultimele două situaţii de urgenţă: inundaţii în municipiu şi ruperea digurilor de la Ciobanu şi Gârliciu. N-am renunţat la asigurarea intervenţiei. Nu am plecat cu efectivele care erau în tura de serviciu la locul evenimentelor, ci cu cele din tura liberă. Cei care erau de muncă au rămas pentru asigurarea celorlalte situaţii de urgenţă. Dacă primeam un apel, nu spuneam că n-are cine să intervină că noi suntem la inundaţii“, a conchis colonelul Traian Oprea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii