Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colidiuc, verificat pentru a fi schimbat?

ro

16 Apr, 2010 02:44 1714 Marime text
cap_3.jpgAceasta este a doua oară când adjunctul IPJ Constanţa, Dorin Colidiuc, este cercetat după plecarea şefului inspectoratului

Plecarea şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul-şef Aurelian Zaheu, în urmă cu circa trei săptămâni, pare să aibă efect de bumerang. Următorul pe lista neagră pare să fie comisarul-şef Dorin Colidiuc, adjunct al IPJ Constanţa. Surse avizate anunţă că, la acest moment, faţă de Colidiuc se desfăşoară o cercetare prealabilă, legată de nişte „chestiuni mai vechi".

dorin_colidiuc_06.jpgPragul IPJ a fost călcat, ieri dimineaţă, de ofiţeri ai Corpului de Control al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cel vizat fiind comisarul-şef Colidiuc. Potrivit unor surse, cercetarea prealabilă are legătură cu evaluarea activităţii adjunctului IPJ, din în cursul anului trecut. Cu alte cuvinte, aceeaşi evaluare în urma căreia comisarul-şef Aurelian Zaheu a părăsit, mai degrabă forţat de împrejurări, scaunul de şef al IPJ Constanţa. Totuşi, coincidenţă sau nu, este de menţionat faptul că nu este pentru prima dată când Colidiuc este cercetat sau anchetat de IGPR, la scurt timp după plecarea şefului IPJ. În urmă cu aproape trei ani, Dorin Colidiuc, la vremea aceea subcomisar, a fost aspru sancţionat de superiorii săi pentru că nu s-ar fi implicat în ancheta care-l viza pe Cristian Gherghişan, unul dintre numele cu rezonanţă în lumea underground constănţeană. Ancheta a avut loc după plecarea comisarului-şef Victor Popescu şi, la momentul respectiv, Colidiuc a fost găsit vinovat de neimplicare şi s-a propus înlocuirea sa din funcţie pentru management defectuos, trecerea pe o funcţie de specialist I şi diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni. Nemulţumit de decizia luată de superiorii săi, Dorin Colidiuc a dat în judecată Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Rămâne de văzut ce decizie va fi luată în acest caz. În ciuda insistenţelor noastre, comisarul-şef Colidiuc nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii