Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:18 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comitetul de Bazin Dobrogea - Litoral va fi reinnoit in aprilie

ro

18 Mar, 2009 01:05 839 Marime text
Direcţia Apelor Dobrogea - Litoral (DADL) va organiza, în luna aprilie, o şedinţă a Comitetului de Bazin. Potrivit reprezentanţilor DADL, întrunirea este necesară pentru reînnoirea componenţei acestei structuri. 

Comitetului de Bazin este o structură consultativă şi deliberativă, fiind organizat pe bazinul hidrografic Dobrogea - Litoral, pe zona de activitate a DADL, din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române" (ANAR). Comitetul de Bazin se implică în elaborarea şi actualizarea schemelor directoare pe bazine hidrografice, dar şi în ce priveşte desemnarea reprezentanţilor autorităţilor publice centrale, consiliilor judeţene şi consiliilor locale care au obligaţia de a comunica toate informaţiile utile aflate în competenţa lor. Pe baza schemelor directoare de management şi amenajare se va elabora Planul de management al bazinului hidrografic Dobrogea - Litoral, care trebuie discutat şi avizat de Comitetul de Bazin.

Scopul înfiinţării Comitetului de Bazin este acela de creştere a aportului societăţii civile, a unităţilor administraţiei publice locale în promovarea participării tuturor celor implicaţi ca parte consultativă în luarea deciziilor din domeniul gospodăririi apelor, fără a reduce rolul specialistului în alegerea soluţiilor optime. Potrivit biroului de presă al DADL, rolul acestei structuri este de a contribui la mobilizarea conştiinţei publice pentru realizarea sprijinului în vederea gospodăririi durabile a apelor la nivelul bazinului hidrografic şi pentru producerea schimbărilor necesare în comportament şi acţiuni, ce pot fi hotărâtoare în susţinerea domeniului apelor.  

Comitet compus din 15 membri

La nivelul fiecărei subunităţi bazinale a ANAR se organizează un Comitet de Bazin format din reprezentanţi ai: Ministerului Mediului, Ministerului Sănătăţii, primăriilor, prefecturilor, consiliilor judeţene, Administraţiei Naţionale Apele Române, asociaţiilor neguvernamentale, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, utilizatorilor de apă. Comitetul de bazin este format din 15 membri: doi reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale din domeniul apelor şi protecţiei mediului, un reprezentant al autorităţii publice centrale din domeniul sănătăţii, numit din cadrul direcţiilor de sănătate publică, doi primari de municipii şi un primar de oraş sau comună, aleşi de primarii localităţilor din bazinul hidrografic respectiv, un reprezentant ales de organizaţiile neguvernamentale, un prefect din bazinul hidrografic respectiv, un preşedinte de consiliu judeţean, trei reprezentanţi ai utilizatorilor de apă, doi din cadrul ANAR şi unul din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii