Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducea Subaru cu permisul suspendat Dina, şeful DSP, martor în accidentul lui Todeasa

ro

03 Sep, 2011 01:16 2843 Marime text
10_Todeasa_Constantin_Dina.jpgCulmea ghinionului pentru fotograful constănţean Iliuţă Bărbăţei Todeasa: fără să vrea, s-a trezit protagonistul unui accident grav produs în faţa unei şcoli generale în timp ce se afla la volanul unui bolid Subaru Forrester. Mai rău, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că Todeasa, deşi nu a fost cel care a produs propriu-zis accidentul, avea permisul suspendat, fără a avea drept de conducere. În urma impactului, un bătrân de 89 de ani a fost grav rănit, iar ulterior a decedat la spital. Martor al întregului eveniment a fost Constantin Dina, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, el fiind totodată cel care a sunat la 112.

„Am văzut cum din spate venea maşina albă, cu numere de Timişoara, în timp ce autoturismul Subaru oprise să treacă pietonii. Maşina din Timişoara nu a păstrat distanţă şi a împins Subaru în faţă, iar maşina a trecut practic peste pietonul în vârstă ", a povestit Constantin Dina. Din primele cercetări, se pare că accidentul s-a petrecut în urmă cu două seri, în jurul orei 19.35, când timişoreanul Adrian Vasile Borta, de 29 de ani, a condus autoturismul înmatriculat TM 14 BOR, pe strada Secerişului, pe banda a doua de mers. Poliţiştii spun că, în momentul în care şoferul a ajuns în dreptul Şcolii generale nr. 27, acesta nu a păstrat distanţa şi a intrat în coliziune cu autoturismul Subaru Forrester, înmatriculat CT 39 VIV. La volanul bolidului se afla Iliuţă Bărbăţei Todeasa, de 44 de ani, din Constanţa, acesta oprind la trecerea de pietoni. Reprezentanţii Poliţiei Rutiere spun că, în urma impactului, autoturismul Subaru a fost proiectat înainte şi l-a lovit pe Mihai Inacuş, de 89 de ani, din Constanţa, un pieton care se angajase în traversarea bulevardului Alexandru Lăpuşneanu pe trecere.

Ce zice Dina

În urma impactului, bătrânul a fost rănit grav şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde, potrivit unor surse, a decedat după câteva ore. Constantin Dina, şeful DSP Constanţa, a fost martor al accidentului. „Mă aflam la o distanţă de circa 30 - 40 m, în maşina mea, pe acelaşi bulevard, aşteptam să treacă pietonii. La un moment dat, am văzut cum maşina albă, cu numere de Timişoara, venea din spate", a explicat Dina. Totodată, acesta a povestit în continuare: „Şoferul nu a încetinit şi a intrat în autoturismul Subaru, care era staţionat la trecere, aşteptând să traverseze pietonii. Din lovitură, Subaru a fost împins înainte, iar maşina a trecut practic peste pietonul în vârstă". „Am sunat la 112 şi am chemat Salvarea. De altfel, Ambulanţa s-a deplasat foarte repede la faţa locului, ajungând în circa patru - cinci minute", a mai spus Dina. Pe de altă parte, ceea ce este foarte interesant e că în urma verificărilor s-a constatat că Iliuţă Todeasa avea permisul de conducere suspendat, fără drept de a conduce un autoturism pe drumurile publice. Cu alte cuvinte, n-ar fi avut, teoretic cel puţin, ce să caute la volanul bolidului Subaru.

Afacerea lui Iliuţă

Potrivit informaţiilor oficiale, Iliuţă Bărbăţei Todeasa figurează în firma Photostage SRL Constanţa, înfiinţată în 2008. Membri fondatori sunt, alături de Todeasa, gălăţeanul Andrei Ungureanu şi constănţeanca Loredana Beatris Greavu, toţi trei deţinând 33,33% din afacere. Cei doi administratori sunt Todeasa şi Ungureanu, iar activitatea principală era reprezentată de „activităţi fotografice". Cu sediul pe aleea Garofiţei, la numărul 20, firma nu are depus la Registrul Comerţului bilanţul anual pentru 2008 şi 2009. În schimb, societatea a fost dată în judecată de reprezentanţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA pentru datorii neachitate. Litigiul datează din 2009, iar în cursul anului trecut Compania a solicitat instanţei încuviinţarea executării silite a firmei lui Todeasa. Revenind la accident, este de menţionat că se fac cercetări în legătură cu săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii