Control de ochii lumii? Reprezentantii ANRMAP, suspiciosi cu documentele lui Mazare
Control de ochii lumii?: Reprezentantii ANRMAP, suspiciosi cu documentele lui MazareSuspiciuni de fals sau documente sustrase la Primăria Constanţa, după ce reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice par să se îndoiască de faptul că angajaţii instituţiei le-ar fi pus la dispoziţie întreaga documentaţie solicitată, luând în calcul eventualitatea că le-ar fi putut fi prezentate nişte falsuri, în schimb.
Bănuielile sunt exprimate la finalul raportului întocmit de agenţii constatatori ai ANRMAP, care s-au aflat în control la Primăria Municipiului Constanţa la sfârşitul lunii septembrie 2009. „Prezentul raport este întocmit pe baza documentelor puse la dispoziţie de autoritatea contractantă (n.r. Primăria)", se arată într-un paragraf la finalul raportului ANRMAP. „Menţionăm că echipa de control a ANRMAP nu-si asumă răspunderea pentru situaţia în care autoritatea contractantă furnizează informaţii şi documente incorecte, incomplete sau false", au conchis reprezentanţii autorităţii naţionale.
Primarul, de negăsit
De menţionat că, pe parcursul controlului, agenţii constatatori nu s-au întâlnit efectiv cu primarul Radu Mazăre, acesta delegându-şi temporar atribuţiile viceprimarului Gabi Stan, în intervalul 21-23 septembrie 2009, conform Dispoziţiei nr. 6663 a Primarului Municipiului Constanţa. De altfel, primarul a părut să nu fie de găsit nici când a venit vorba de semnarea procesului verbal de sancţionare a instituţiei cârmuite de el, cu suma totală de 45.000 de lei, pentru nerespectarea legii privind achiziţiile publice. La plecarea agenţilor constatatori din Primăria Constanţa, aceştia nu reuşiseră să-i prezinte lui Mazăre procesul verbal, dat fiind că nu se afla în sediu. În timp ce se aflau pe drumul de întoarcere spre Bucureşti, totuşi, reprezentanţii ANRMAP au fost sunaţi de cei de la Primărie, care le spuneau să se întoarcă din moment ce tocmai apăruse primarul să semneze procesul verbal. Dată fiind distanţa deja parcursă, agenţii constatatorii nu s-au întors, ci au trimis procesul verbal de sancţionare pe fax, în săptămâna imediat următoare.
45.000 de lei amendă, cu acte false?
Revenind la raportul ANRMAP, nu este de trecut cu vederea faptul că agenţii constatatori iau în calcul posibilitatea ca documentele prezentate de angajaţii primăriei să fi fost false, incorecte sau incomplete. În acest context, oamenii s-ar putea întreba dacă, într-adevăr, verificarea de la Primărie a fost una reală sau a fost făcută doar de ochii lumii. Pe de altă parte, dacă actele prezentate de angajaţii Primăriei ar fi fost într-adevăr falsificate, iar instituţia tot a fost amendată cu 45.000 de lei, atunci oamenii s-ar putea întreba, pe bună dreptate, la ce sumă s-ar fi ridicat valoarea amenzii, dacă s-ar fi prezentat documentele reale. Controlul ANRMAP s-a desfăşurat la PMC în perioada 21 - 25 septembrie 2009 şi, potrivit documentelor, a vizat „verificarea legalităţii atribuirii, în perioada 2006 - 2009, a contractelor de «Servicii de publicitate/advertising», precum şi legalitatea încredinţării realizării studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic şi a execuţiei lucrărilor de urbanizare aferente contractelor de concesiune nr. 38133/15.06.2000 şi nr. 38134/15.06.2000".
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- geo 07 Jan, 2010 01:41 papapapapapappapa
- fosta victima a anrmap 07 Jan, 2010 01:36 in primul rand anrmap ar trebuii sa vorbeasca de cu li se ordona de catre presedinta lor traila sub amenintarea pierderii locului de munca, sa comita numeroase acte grave , flagrante de abuz in serviciu dupa bunul plac, si sa aplice mai multe sanctiuni pentru aceeasi presupusa fapta, lucru interzis de lege, si cum ei au fost infiintati exact ca o lance in muna puterii, manuita dupa bunul plac, menita sa "pedepseasca" pe cei ce nu se supun. Daca doreste cineva sa se convinga de cele spuse mai sus, sa se intereseze la instanta cate procese intocmite de ei au picat datorita abuzurilor savarsite de ei.