Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crime perfecte sau doar o chestiune de timp?

ro

09 Nov, 2009 03:06 3622 Marime text
crima.jpgUcigaşi fără scrupule, care şi-au mutilat victimele şi le-au privit în agonie până ce şi-au dat ultima suflare, se plimbă nestingheriţi în libertate, fără ca nimeni să bănuiască măcar de ce sunt capabili. Autorii a două crime terifiante care au zguduit Constanţa au reuşit să-şi păstreze anonimatul până în ziua de astăzi, angrenându-i pe poliţiştii constănţeni într-o luptă contracronometru pentru a le da de urmă.

Cazul tânărului măcelărit cu cruzime, descoperit putred după aproape o lună

Prima anchetă de crimă clasată cu AN, la care oamenii legii lucrează şi acum, a fost deschisă pe 9 septembrie 2009, o dată cu descoperirea morbidă a unui trup neînsufleţit aflat în stare avansată de putrefacţie. Cadavrul aparţinea unui tânăr de doar 19 ani, Adrian Cristea, din Murfatlar, cunoscut din rândul persoanelor fără adăpost. Victima a fost găsită pe podeaua unei magazii din staţiunea Mamaia, închisă cu lacătul pe dinafară. Medicii legişti care au examinat trupul neînsufleţit au tras o concluzie sinistră: cadavrul zăcea acolo de mai bine de trei săptămâni. În urma raportului medico-legal, anchetatorii au stabilit că ucigaşul i-a zdrobit capul cu un topor şi l-a înjunghiat cu sălbăticie, cu 13 lovituri de cuţit, în zona inimii. După ce l-a masacrat, i-a înscenat sinuciderea, legându-i în jurul gâtului un cablu electric în formă de laţ, ca să lase impresia că tânărul s-ar fi spânzurat şi să disipeze suspiciunile unei crime.

Principalul suspect în acest caz s-a sinucis

Ancheta în cazul odioasei crime din Mamaia a eşuat, după ce principalul suspect a fost găsit spânzurat. Oamenii legii erau pe cale de a desluşi misterul crimei, o dată cu realizarea portretului singurului suspect, Calistrat Nedelcu, în vârstă de 52 de ani, din localitatea suceveană Mitocu Dragomireni. Anchetatorii au aflat că cei doi erau angajaţi ca paznici, chiar la societatea în magazia căreia a fost găsit cadavrul tânărului şi exista şi un mobil al crimei: răzbunarea, întrucât victima avusese un conflict aprins cu potenţialul agresor. Ipoteza era întărită şi de precedentul creat în cazul lui Calistrat Nedelcu, care, în luna aprilie a anului 2003, şi-a ucis cu sânge rece prietenul de pahar, pe Marian Cantea, în vârstă de 24 de ani, din Braşov, după ce i-a tăiat gâtul cu o sticlă spartă. Pe 8 aprilie 2003, Nedelcu a fost dat în urmărire generală de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, fiind căutat pentru comiterea infracţiunii de omor şi a fost prins patru zile mai târziu. În timpul audierilor, Nedelcu a negat cu vehemenţă că ar fi avut vreo implicare în săvârşirea crimei, invocând însă un alibi destul de slab. Numai că întreaga reconstituire nu a mai putut fi verificată, întrucât, pe 9 septembrie 2009, Calistrat Nedelcu a fost găsit spânzurat de crengile unui copac, pe o insuliţă de pe malul Lacului Tăbăcăriei. Legiştii au atestat atunci varianta clară a unei sinucideri, după ce nu au găsit nici la examinarea exterioară a cadavrului, nici după efectuarea necropsiei, urme de violenţă care să trezească suspiciuni de crimă.

Cazul bătrânului veteran de război, omorât în bătaie

O altă crimă terifiantă rămasă nedesluşită s-a petrecut pe 3 octombrie, în localitatea Lipniţa, unde un octogenar a fost găsit fără suflare, cu capul zdrobit. Anchetatorii au stabilit că victima cruzimii de nedescris a fost Nicolae Dumitrescu, în vârstă de 84 de ani, pensionar, fost veteran de război. Ucigaşul a aşezat trupul neînsufleţit în pat, acolo unde bătrânul se odihnea de obicei, încercând să creeze iluzia că acesta ar fi murit din cauze naturale. Locul crimei oferea un amalgam de indicii greu de desluşit. Lucrurile din încăpere erau răvăşite, însă aparent nu lipsea nimic. Într-un borcan ascuns după un dulap a fost găsită suma de 6.600 de lei, probabil economiile pensionarului. Firul receptorului de la telefonul fix a fost smuls, iar uşa de acces, închisă pe interior, ca şi cum cineva l-ar fi împiedicat pe bătrân să folosească telefonul pentru a cere ajutor sau să iasă din casă şi să alerteze vreunul dintre vecini. Rezultatele expertizei medico-legale asupra trupului neînsufleţit dezvăluiau o moarte extrem de violentă a bătrânului, care a avut peste 20 de coaste rupte şi leziuni severe în zona capului. Anchetatorii au refăcut firul crimei şi au stabilit că ucigaşul l-a bătut cu sălbăticie pe pensionar până l-a pus la pământ, apoi i-a aplicat loviturile cauzatoare de moarte în zona capului. Anchetatorii au presupus că mobilul crimei ar fi fost jaful şi au încercat, pe baza probelor prelevate, să întocmească o listă a persoanelor suspecte. Ancheta este în curs de derulare şi la ora actuală, iar oamenii legii se străduiesc să verifice toate persoanele vizate pentru a putea ajunge la autorul odioasei crime.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii