Cum a ajuns Vergiliu Bos(ânceanu) la Histria
Cum a ajuns Vergiliu Bos(ânceanu) la HistriaReţinut, eliberat, apoi reţinut din nou, cu hotelul din Mamaia dărâmat pe jumătate şi cu un alt imobil din Constanţa sub ameninţarea desfiinţării, finalul lui 2011 şi începutul anului nou nu l-au prins pe Bosânceanu în cea mai bună formă. A fost prezentat ca un om de afaceri obscur, care se ocupa mai degrabă cu lucruri ilicite decât cu activităţi permise de lege. Totuşi, cum a reuşit un astfel de personaj să intre în posesia unui hotel în staţiunea Mamaia?
Totul s-a petrecut în octombrie 2005, când, prin contractul nr. 1760, semnat pe 10 ale lunii, SC Domip Turism Histria SRL, cu sediul în Mamaia, Hotel Histria, reprezentată prin Bosânceanu George Vergiliu, cumpără de la SC Mamaia SA, reprezentată legal prin Dan Lucian Victor, imobilul-construcţie Hotel Histria, cu trei etaje, şi terenul în suprafaţă de 1.257 mp, din care suprafaţă construită 1.045,5 mp.
Preţul
Documentele de vânzare spun că imobilele care fac obiectul vânzării aveau numărul cadastral 18597, conform planului de amplasament şi delimitare a corpului de proprietate înregistrat sub nr. 35069 din 3 octombrie 2005 la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa. Mamaia SA dobândise dreptul de proprietate asupra hotelului şi a terenului în baza certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor seria M08 nr. 0915 emis la data de 10 iulie 2001 de Ministerul Turismului, a legii 15/1990, a HGR nr. 1041/1990 şi a ordinului nr. 154/26 aprilie 1991 a Ministerului Comerţului şi Turismului. Predarea-primirea imobilului-construcţie, a mijloacelor fixe, a obiectelor de inventar precum şi a suprafeţei de teren s-a făcut cu ocazia preluării în leasing a acestora în baza contractului de leasing imobiliar cu clauză irevocabilă de vânzare nr. 20 din 17 aprilie 2000 şi a actului adiţional la contract. Preţul vânzării a fost de 553.633,58 lei plus 105.190,38 lei. În total, 658.853,96 lei. Preţul nu a cuprins investiţiile executate de cumpărătorul Bosânceanu.
Legături cu Cazinoul
Vânzarea s-a făcut în baza opţiunii de cumpărare formulată de SC Domip Turism Histria SRL înregistrată sub nr. 1737 din 5 octombrie 2005.
Aşa a ajuns Histria la Bosânceanu. Lucian Victor Dan, directorul de la acea vreme al Mamaia SA, a fost schimbat la un moment dat din funcţie şi a devenit la rândul său mare afacerist. Ba chiar, în 2010, a fost numit în Consiliul de Administraţie al SC Telegondola-Mamaia SA în locul lui Ovidiu Rene Rohan, partenerul de afaceri al primarului Radu Mazăre în Royal Distribution Services. Mai mult, fostul director a avut legături, din câte spune presa centrală, şi cu societatea care deţine acum jumătate din Cazinoul din Mamaia. Firmă controlată, printre alţii, de Gică Slabu, preşedintele filialei judeţene a Partidului Poporului - Dan Diaconescu. Potrivit unui material apărut pe 8 februarie 2010 în Atac la persoană, purtând semnătura lui Dan Badea, Best Hotels & Tours SRL, firma în cauză, a avut-o iniţial asociată pe Victoria Bărbulescu, soacra lui Dan Lucian Victor, director al Mamaia SA la vremea vânzării Cazinoului. Articolul din publicaţia centrală spune că mulţi bani s-au dus de la Mamaia SA înspre firma soacrei. Aceasta s-a retras din societate la un moment dat şi le-a cedat locul lui Radu Daniel Apostol şi Elenei Rădulescu. De la cei doi, Best Hotels & Tours a ajuns la Gheorghe Slabu, via Progetto 2000 România.
În prezent, Bosânceanu se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa, după ce judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, în urmă cu două zile, cererea procurorilor de a se înlocui măsura interdicţiei de a părăsi ţara cu arestul preventiv în cazul individului. Nu este de trecut cu vederea faptul că Bosânceanu a atacat cu recurs decizia Tribunalului.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- loredana 22 Feb, 2012 11:36 nu merita asta cu toate ca era ilegal,dar era un om bun.