Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se balacaresc politistii intre ei

ro

06 May, 2010 03:09 1905 Marime text
politisti_.jpgSpiritele rămân încinse la Poliţia Transporturi Constanţa. Pionii principali în războiul purtat între conducerea Secţiei şi Biroul Cercetări Penale aruncă în continuare vorbe grele, unii la adresa altora. În timp ce comisarul-şef Paraschiv Caliţoiu, şeful Biroului Cercetări Penale, spune că îi este silă de superiorul său, comisarul-şef Ştefan Munteanu, şeful Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa, ripostează spunând că subalternul său este supărat pe viaţă.

„N-am exagerat cu nimic în cele scrise în acţiunea adresată instanţei", a declarat şeful de la Cercetări Penale, făcând referire la poliţiştii pe care i-a reclamat pentru fals în actele de cercetare penală sau pentru furturi de zeci de tone de zahăr. „Chiar am omis intenţionat să menţionez anumite lucruri la instanţă, însă sesizările există şi pot fi verificate oricând. Dacă instanţa are nevoie de acte şi de documente, se poate face adresă la SRPT Constanţa pentru acestea, căci nu vreau să fiu acuzat de sustragere de înscrisuri oficiale, deşi niciunul dintre ele nu reprezintă secret de serviciu", a mai spus Paraschiv Caliţoiu. În replică, şeful de la Transporturi spune că subordonatul său era învăţat să le facă el pe toate, „el să taie, el să spânzure", iar acum nu este mulţumit de împărţirea atribuţiilor către alţi colegi. Referitor la numeroasele sesizări pe care le-a făcut superiorilor săi despre neregulile pe care spune că le-a descoperit la SRPT Constanţa, comisarul-şef Caliţoiu a declarat că acestea au rămas fără ecou. „Nu m-a ascultat nimeni dintre cei interesaţi de cele sesizate de mine", a spus Caliţoiu.

„Mi-e scârbă de el"/„E supărat pe viaţă"

Totuşi, acesta a precizat că ultimul control de la SRPT Constanţa i se datorează şi lui, într-o anumită măsură. În replică, Munteanu susţine că orice reclamaţie venită din partea şefului de la Cercetări Penale trebui investigată. „În 2009, au fost 40 de oameni care au venit să verifice ce scria el în sesizările făcute superiorilor, dar cum au venit, aşa au şi plecat". Acuzat de şeful de la Cercetări Penale că i-ar fi instigat pe subordonaţii lui să nu-l asculte şi să nu-i mai dea dosarele la verificat, comisarul-şef Munteanu a precizat: „Asta e părerea lui, sunt angajaţii lui. Eu mi-am spus părerea pe care o am despre el". Referitor la aşa-zisul blocaj de comunicare în care s-ar afla şeful BCP şi şeful SRPT, ultimul interzicându-i primului să mai vină în biroul său să-l deranjeze, ambii ofiţeri au spus că, la momentul de faţă, comunicarea se face mai mult prin Secretariat. „Comunicăm în scris, prin Secretariat, dar la urgenţe îl deranjez, dacă am nevoie să-mi semneze ceva. Altfel, mi-e scârbă de el", a spus Paraschiv Caliţoiu. La polul opus, şeful SRPT s-a exprimat în termeni mai rezervaţi, dar a precizat că, deşi nu i-a interzis să vină în biroul său, el fiind deschis, subalternul lui este „supărat pe viaţă". Şeful de la Cercetări Penale a precizat că problemele cu conducerea SRPT ar fi început încă de la preluarea acesteia de către comisarul-şef Ştefan Munteanu, din cauza unor colegi. „Am un an de zile de când nenorociţii ăştia mi-au mâncat zilele. Sper însă că pe lume mai există şi dreptate", a conchis comisarul-şef Caliţoiu, făcând referire la acţiunile pe care le-a deschis în instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 06 May, 2010 09:57 Dreptatea nu se gaseste nici pe strada si nici in birourile celor competenți s-o faca.Asta a devenit o CERTITUDINE !!! In orasul HARSOVA de Constanța ,SEF la POLIȚIA DE FRONTIERA este un ”fost” proxenet,camatar si traficant ce a facut o ”facultate la drept” ,apoi a facut o POST UNIVERSITARA DE POLIȚIE de 3 LUNI de zile la BUCURESTI, pentru ca nu i-a permis VARSTA sa faca 3 ani la zi si s-a trezit baiatul ca este INSPECTOR si sef la POLIȚIA de FRONTIERA HARSOVA de Constanța. Halal oras ,halal POLIȚIE !!!
  • justice 06 May, 2010 09:23 ce fac 0962 si dga si sri si dna? iau spaga si tac