Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:33 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce nu l-au arestat judecatorii pe politistul Hagiu

ro

20 Mar, 2010 02:12 2664 Marime text
cap_7.jpgStoica Hagiu, fostul şef al Poliţiei Crucea, va fi cercetat în stare de libertate, dar cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Decizia a fost luată, ieri, de magistraţii Judecătoriei Constanţa şi confirmată, în regim de urgenţă, de instanţa Tribunalului Constanţa, care a judecat recursul procurorilor privind respingerea propunerii de arestare la doar câteva ore după ce aceasta fusese respinsă de prima instanţă.

Concret, acuzaţiile care i se aduc fostului poliţist sunt de „producere de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat de autoritatea fiscală competentă", „înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor", „ascunderea bunului ori sursei impozabile sau taxabile în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale" şi „punerea în circulaţie fără drept a timbrelor, banderolelor sau formularelor tipizate în domeniul fiscal, cu regim fiscal". Totuşi, potrivit avocatului Ion Popescu, reprezentantul fostului şef de la Crucea, „cu ocazia percheziţiei, s-a constatat existenţa unor maşini de produs ţigarete (probabil) nefuncţionale (în context nu s-a efectuat nicio expertiză sau constatare tehnico-ştiinţifică măcar, care să arate dacă acea maşină poate funcţiona) şi a unor cutii care par a conţine tutun (nu s-a efectuat nicio expertiză care să ateste că este tutun, într-adevăr)". „Nu există probe", a spus avocatul, „din care să rezulte că inculpatul a produs şi comercializat ţigări, din care să fi obţinut vreun venit pe care să-l fi ascuns. De altfel, nici măcar producţia în sine, dacă ar fi probată, nu este suficientă pentru a reţine existenţa acestei infracţiuni, ci numai comercializarea acestor produse". Nu în ultimul rând, apărarea a argumentat că „altfel spus, trebuie să se probeze că inculpatul a realizat venituri pe care le-a ascuns. Nicio probă nu conduce în prezent la concluzia că inculpatul a produs şi comercializat ţigarete şi că ar fi obţinut venituri neimpuse din această activitate". Mai mult decât atât, avocatul Ion Popescu a explicat că lui Stoica Hagiu i se poate imputa concret doar faptul că a permis unor persoane pe care nu le poate identifica să folosească imobilul aflat în proprietatea sa. Argumentele aduse de apărare şi-au găsit ecou atât la instanţa de fond, care a respins propunerea de arestare, cât şi la instanţa de recurs, care a respins recursul procurorilor. Potrivit anchetatorilor, Stoica Hagiu ar fi proprietarul fermei unde au fost descoperite câteva tone de tutun şi unde se presupune că ar fi fost fabricate ţigările „Plugarul". Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă, astfel că, dacă nu apar probe sau împrejurări noi, pe tot parcursul anchetei, fostul şef de la Crucea va fi cercetat în libertate, având deocamdată interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • REGRETE 20 Mar, 2010 07:32 Pe zi ce trece incep sa regret ca traiesc intr-o astfel de tara....sa dai voie sa foloseasca bunul tau ...unor persoane pe care nu le poti identifica....este foarte greu de crezut (mai ales ca a fost sef de post...Politist sau Militian)....despre justitie chiar nu vreau sa discut (cred ca este ultima care isi face treaba "corect" in aceasta tara)...sunt atatea modalitati de verificare a legaurii dintre cei din Kogalniceanu si acest domn....se cunosc?,,,se pot verifica listingurile telefonice si apoi inregistrarile convorbirilor.....oare dupa care lege se judeca in acesta tara???