Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:28 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După modelul Niţoi, Fraţii Beinur şi Erchin Nuredin s-ar putea întoarce acasă mai devreme

ro

24 Jan, 2011 01:46 3203 Marime text
Motivaţi de succesul fostului adjunct al Poliţiei Neptun, comisarul-şef Cristinel Niţoi, care a fost eliberat din Arestul Poliţiei Române, pe data de 17 decembrie 2010, Beinur Nuredin şi fratele acestuia, Erchin Nuderin, au formulat mai multe cereri pentru a se întoarce acasă. În acest moment, cei doi sunt pe cale să-i urmeze paşii poliţistului mai sus precizat. Omul legii este acuzat de apartenenţă la gruparea condusă de celebrul Beinur Nuredin, controversat afacerist mangaliot, presupusul lider al lumii underground din partea de sud a litoralului.

Depuşi în Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, din data de 14 octombrie 2010, Cristinel Niţoi, Beinur Nuredin, Erchin Nuredin, Nelu-Mihai Balaban, Mannix Pădure, Constantin - Ovidiu Pop şi Valentin Popa şi-au încercat, pe rând, norocul, formulând diverse cereri în vederea eliberării. Primul care a spart gheaţa a fost comisarul-şef Cristinel Niţoi, fostul adjunct al Poliţiei Neptun, acesta fiind eliberat pe cauţiune, în seara zilei de 17 decembrie 2010, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au respins recursul procurorilor cu privire la admiterea cererii. Pe data de 21 ianuarie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a judecat dosarul 306/2/2011 (158/2011) înregistrat în data de 13 ianuarie, unde Beinur Nuredin a formulat o cerere de liberare provizorie sub control judiciar. Ajungând la decizia că punerea în libertate a individului nu constituie o piedică în continuarea anchetei, magistraţii bucureşteni i-au admis cerea lui Beinur. La scurt timp, procurorii au declarat recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, acest urmând să se judece zilele acestea. Dacă va fi eliberat din Arestul Poliţiei Rumâne, Beinur nu va avea voie să depăşească limita teritorială a municipiului Mangalia, decât cu încuviinţarea instanţei de judecată, să se prezinte la organul de urmărire penală şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau atunci când este chemat şi să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată.

Nu are voie să discute cu propriul frate

De asemenea, lista continuă cu interdicţia de deţine, de a folosi ori de a purta nici o categorie de arme, să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, cu toţi martorii audiaţi în cauză, cu părţile vătămate Marian Mocea şi Mădălin Constantin Ciufu şi cu învinuiţii din dosar, cu inculpaţii Nuredin Erchin, Balaban Nelu-Mihai, Pădure Mannix, Niţoi Cristinel, Pop Constantin-Ovidiu şi Popa Valentin. Pe data de 20 ianuarie, tot Curtea de Apel Bucureşti a judecat dosarul 446/2/2011 (421/2011), unde s-a discutat cererea de liberare provizorie pe cauţiune formulată de Nuredin Erchin. Cauza a fost amânată pentru data de 27 ianuarie, în vederea consemnării cauţiunii de 10.000 de lei pe numele inculpatului la dispoziţia instanţei. De menţionat că pe comisarul-şef Niţoi l-a costat mai mult libertatea acesta achitând 15.000 de lei.

Presupusele infracţiuni ale celor doi Nuredin

Potrivit anchetatorilor, Beinur Nuredin este cercetat sub aspectul săvârşirii următoarelor infracţiuni: instigare la şantaj asupra unui martor, şantaj în formă continuată, (infracţiune reţinută prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de şantaj în formă simplă, în infracţiunea de şantaj în formă continuată asupra părţii vătămate Mariana Mocea), şantaj asupra părţii vătămate Mădălin Constantin Ciufu, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi complicitate la evaziune fiscală. La rândul său, fratele lui Beinur Nuredin, Erchin Nuredin, este cercetat pe motiv că ar fi săvârşit mai multe infracţiuni, acestea fiind: şantaj în formă continuată, (infracţiune reţinută prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de şantaj în formă simplă în infracţiunea de şantaj în formă continuată asupra părţii vătămate Mocea), ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, evaziune fiscală şi delapidare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii