Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:55 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Frontieriştii din Hârşova reţinuţi pentru luare de mită, datori către bănci (document)

ro

02 Apr, 2011 02:28 2652 Marime text
Laurenţiu Stoica, Cornel Remus Neculai şi Felix Daniel Codreanu, toţi agenţi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Ialomiţa, Sectorul Poliţiei de Frontieră Hârşova, au fost ieri prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cei trei au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Toţi cei trei inculpaţi au datorii către bănci, iar ieri judecătorii au decis ca indivizii să fie cercetaţi în stare de libertate. Totuşi, agenţii nu au voie să părăsească ţara.

Potrivit declaraţiei de avere, document completat pe data de 4.11.2010, Laurenţiu Stoica deţine din 2002 împreună cu soţia un teren în intravilanul localităţii Hârşova, în suprafaţă de 650 de metri pătraţi. Tot în Hârşova şi tot alături de soţie, agentul Laurenţiu Stoica mai posedă din anul 2002 o casă de locuit, imobil în suprafaţă de 120 de metri pătraţi. În ceea ce priveşte bunurile imobile, Stoica a declarat că are un autoturism marca Fiat fabricat în 2000. Fără bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, conturi, depozite bancare şi fonduri de investiţii, Laurenţiu Stoica a contractat în anul 2010 un credit bancar de la BRD în valoare de 20.000 de lei, scadenţa fiind stabilită pentru anul 2017. În ceea ce priveşte veniturile din salarii, Laurenţiu Stoica a declarat că în 2010 a primit 35.000 de lei, soţia 5.500, iar copilul 500 de lei din alocaţie. Cornel Remus Neculai a notat în declaraţia de avere pe care a completat-o în data de 30.10.2011 că nu deţine în proprietate niciun fel de teren. În schimb, frontieristul mai sus precizat a declarat în 2005 un apartament în suprafaţă de 55 de metri pătraţi. Fără autoturisme, tractoare, maşini agricole, şalupe şi alte mijloace de transport care sunt supuse înmatriculării, potrivit legii, şi fără bijuterii ori obiecte de artă, Cornel Remus Neculai a apelat în 2005 la BCR de unde a luat 30.000 de lei, bani pe care trebuie să-i înapoieze până în anul 2015.

Datorii către bănci

În rubrica destinată veniturilor din salarii, agentul Neculai a consemnat un venit anual de 25.000 de lei şi o alocaţie încasată de copil de 500 de lei. Potrivit declaraţiei de avere completată pe data de 1.11.2010, Felix Daniel Codreanu nu are în posesie niciun teren, însă deţine din 2006 împreună cu soţia, un apartament de 58 de metri pătraţi, în localitatea Hârşova. Cu două autoturisme în garaj, un VW Pasat fabricat în 2000, şi o Dacia 1310 fabricată în 1984, poliţistul Codreanu a declarat nu deţine „bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro". Fără conturi, depozite bancare, plasamente ori investiţii directe omul legii reţinut pe motiv c-ar fi primit şpagă are datorii de 15.000 de euro la BRD. În declaraţia de avere din 2010, Felix Daniel Codreanu a notat un venit anual din salariu în valoare de 30.000 de lei, în timp ce soţia sa primea 8.000 de lei, iar copilul acestora primea 300 de lei. Codreanu este membrul în cadrul Corpului Naţional al Poliţiştilor şi al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Fapta a avut loc în 2010

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciului Judeţean Anticorupţie Ialomiţa au fost sesizaţi, la jumătatea lunii februarie, de G.M. din Slobozia, cu privire la faptul că, în luna septembrie 2010, în timp ce se deplasa împreună cu alţi doi prieteni la pescuit, a fost oprit în trafic de cei trei inculpaţi, care au găsit asupra lor plase de pescuit mono-filament, interzise la deţinere. „Pentru a nu-i întocmi dosar penal, aceştia au pretins şi primit de la G.M suma de 1.200 lei. În urma cercetărilor şi activităţilor specifice efectuate în cauză de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, acesta a dispus măsura reţinerii pe o durată de 24 ore celor trei agenţi de poliţie de frontieră, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată", potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie.

[label]Declaraţie de avere - Felix Daniel Codreanu[/label] 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii