Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Gâlceava" de la Transporturi continuă? Comisarul-şef Bucur, bun de plată din cauza comisarului Feraru

ro

07 May, 2011 00:39 5668 Marime text
6_Feraru_Bucur-Feraru.jpgDat pe mâna Direcţiei Generale Anticorupţie de propriul său subaltern şi prieten, comisar Adrian Feraru, fostul şef al Poliţiei Transporturi Constanţa condamnat pentru corupţie, comisar-şef Ioan Bucur, a fost obligat de instanţă să mai achite şi suma totală de 600 de lei din cauza denunţătorului său.

Mai exact, povestea a început în urmă cu mai bine de un an, când comisarul-şef Bucur, eliberat deja de ceva vreme din închisoare - unde a ispăşit două treimi din pedeapsa de un an la care a fost condamnat pentru corupţie -, s-a adresat Curţii de Apel Constanţa cu o plângere împotriva hotărârii procurorilor de a nu începe urmărire penală împotriva fostului său tovarăş, comisarul Feraru. Prin plângerea formulată iniţial la Parchet, dar care i-a fost respinsă, fostul şef de la Transporturi îl acuza pe Feraru că, împreună cu Daniel Enache Dimciu, Dumitru Ştefan şi Nicolae Zavergiu, ar fi săvârşit infracţiunile de denunţ calomnios şi mărturie mincinoasă. Bucur susţinea în plângerea să că, în cursul anilor 2006 - 2007, Feraru, în calitate de şef al Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Port Constanţa, împreună cu Enache şi Ştefan, acesta din urmă director executiv al CNFR Navrom SA Galaţi - Sucursala Constanţa, ar fi formulat mai multe denunţuri împotriva lui. Fostul şef al Poliţiei Transporturi spunea că cei trei l-ar fi denunţat la DNA precum că, împreună cu Nicolae Mărgărit, Mihai Tîrpan, Paraschiv Caliţoiu, Meluţă Gurău, Claudiu Bucur şi Sorin Boldeanu, ar fi comis mai multe fapte penale, în timp ce Zavergiu ar fi dat declaraţii mincinoase care să susţină acuzaţiile celorlalţi trei.

Periplul plângerii în instanţă

Ioan Bucur susţinea că plângerile formulate de cei patru au fost soluţionate în sensul neînceperii urmăririi penale faţă de el şi de ceilalţi poliţişti acuzaţi, dat fiind că anchetatorii au constatat că faptele semnalate nu există. În replică, şi Bucur s-a decis să le facă plângeri penale celor patru, însă şi aceştia au primit neînceperea urmăririi penale. Fără să se dea bătut, comisarul-şef Bucur a atacat la Curtea de Apel decizia procurorilor. În cele din urmă, Curtea de Apel i-a analizat cazul, însă a decis tot în favoarea lui Feraru şi a celorlalţi acuzaţi. În cele din urmă, fostul şef de la Transporturi a ajuns cu plângerea împotriva lui Feraru la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, însă, recent, magistraţii Curţii Supreme i-au respins recursul, dându-i şi ei dreptate comisarului Adrian Feraru, absolvindu-l de vină. Colac peste pupăză, comisarul-şef Bucur a fost obligat şi la plata sumei de 200 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Decizia Înaltei Curţi este definitivă. Dar tragic este că, în afară de cei 200 de lei pe care i-a plătit la Înalta Curte, fostul şef al Poliţiei Transporturi Constanţa mai fusese obligat să achite alţi 400 de lei la Curtea de Apel Constanţa. Totul, s-ar părea, din cauza comisarului Feraru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ALCIBIADE 07 May, 2011 11:03 si ce ?..... nu are 600 lei...mai sa fie !!!