Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hasisul din Constanta si armele de la Ciorogarla

ro

29 Dec, 2009 03:25 5990 Marime text
hasis.jpgComuna ilfoveană Ciolpani, unde, potrivit unor surse judiciare, s-ar fi găsit aproximativ 20 din cele peste 60 de arme furate din unitatea militară de la Ciorogârla, nu se află pentru prima dată în atenţia anchetatorilor de la Crimă Organizată. Întâmplător sau nu, de numele comunei s-a legat mega-captura de haşiş, de nouă tone, din Portul Constanţa, din urmă cu aproape nouă ani.

Povestea drogurilor din port a început pe 13 februarie 2001, când oamenii legii au descoperit în containerul cu numărul LCRU-211116-2261, trimis din Tanzania cu nava MSC Sariska, sub pavilion panamez, aproape nouă tone de haşiş. La vremea aceea, investigaţiile au scos la iveală faptul că destinatarul drogurilor era firma Gilmar Development SRL, din satul Piscul, comuna Ciolpani, judeţul Ilfov. Reprezentantul firmei era Cadîr Kiamuran şi se prezentase în ziua capturării stupefiantelor cu actele pentru preluare a mărfii. În urma procesului, Kiamuran a fost condamnat la o pedeapsă de opt ani de închisoare, pentru trafic internaţional de droguri. Revenind la acţiunea Ciorogârla, în cadrul căreia se pare că o parte din arme au fost descoperite la Ciolpani, reprezentanţii DIICOT au declarat în cadrul conferinţei de presă că, în fapt, a fost vorba despre două anchete, una privind traficul de arme, iar cealaltă privind traficul de droguri. În acest sens, potrivit procurorilor, suspecţii reţinuţi în acest caz s-ar fi constituit într-un grup infracţional care ar fi organizat şi realizat transportul unei importante cantităţi de heroină din Turcia spre Europa de Vest. Codruţ Olaru, procurorul şef al DIICOT, a precizat că, în lunile iulie şi august, anchetatorii au realizat două capturi, confiscând cantitatea totală de 124 kg de heroină, a cărei valoare pe piaţă se ridică la circa 7.000.000 de euro.

Pavel: „Nu există indicii"

În acest context, comuna Ciolpani pare a fi un punct însemnat pe harta traficanţilor de narcotice şi nu numai, în ambele cazuri, atât în cel din 2001, cât şi în cel actual, fiind vorba despre cantităţi mai mult decât impresionate de stupefiante. Comisarul Aurelian Pavel, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, a explicat că nu există vreo legătură între cele două cazuri, ci întreaga zonă adiacentă Capitalei ar fi un focar al infracţiunilor de orice fel. „Este firesc şi normal că foarte multe firme situate în zona adiacentă Bucureştiului, iar aici mă refer şi la comunele ilfovene, să fie implicate în tot felul de activităţi ilegale, dat fiind numărul mare de industriaşi care îşi desfăşoară activitatea în acest perimetru", a spus şeful BCCO. „Nu se poate investiga o eventuală legătură între cele două cazuri dacă nu există indicii temeinice care să conducă la o asemenea ipoteză, iar la acest moment nu par să existe asemenea indicii", a conchis comisarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 01 Jan, 2010 14:20 Alianta SUBTERANA in politica. Alianta SUBTERANA in diferite activitati ilegale.Timpul rezolva totul.