Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:05 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată criteriile pe baza cărora vor fi daţi afară poliţiştii din IPJ Constanţa

ro

06 May, 2011 00:47 4073 Marime text
IPJ_criterii_cascheta-politist.jpgLaurenţiu Mironescu, fostul prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa, actual secretar general al MAI, este unul dintre cei care au luat cuvântul în dezbateri

Proiectul de Lege 175/2011 arată că numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publici şi personal contractual din Ministerul Administraţiei şi Internelor se reduce, la nivelul ordonatorilor de credite, astfel încât să se asigure pentru anul 2011 încadrarea în cheltuielile bugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate. Potrivit unor surse neoficiale, însă bine informate, mai mulţi lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Constanţa ar fi primit preavize ale căror termene ajung până la 60 de zile.

IPJ_sediu_IPJ.jpgPotrivit articolului 3, alineat 1 din proiectul de Lege 175/2011, care a fost adoptat în comun de către Comisia pentru apărare şi de Comisia pentru administraţie publică, „nominalizarea persoanelor ale căror raporturi de serviciu sau de muncă încetează se fundamentează, pe baza unor criterii de evaluare, de către o comisie, constituită în acest scop la nivelul fiecărei unităţi a aparatului central al Ministerului Administraţiei şi Internelor sau al fiecărui ordonator de credite". Alineatul 2 al aceluiaşi articol arată că „la stabilirea criteriilor de evaluare se vor avea în vedere următoarele elemente: existenţa unei hotărâri judecătoreşti rămasă definitivă, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, existenţa unei sancţiuni administrative rămasă definitivă, atunci când a fost dispusă potrivit legii penale, existenţa unor antecedente disciplinare, cu excepţia situaţiei în care sancţiunile disciplinare au fost radiate, nivelul pregătirii profesionale raportat la cerinţele postului, nivelul experienţei profesionale în domeniu/specialitate, rezultatele evaluării activităţii profesionale individuale pe ultimii 3 ani, clasarea ca «inapt» sau «apt limitat» prin decizia organelor de expertiză medico-militară, îndeplinirea condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, existenţa cumulului pensiei cu salariul, existenţa situaţiei de menţinere în activitate după împlinirea limitei de vârstă în gradul profesional/militar şi situaţia socială".

Bolnavii daţi afară, iar statul plăteşte specializări în străinătate

Surse neoficiale arată că mai mulţi lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Constanţa ar fi primit preavize ale căror termene ajung până la 60 de zile. Din câte se pare, poliţiştii din Constanţa puşi pe „lista neagră" sunt cei declaraţi apţi limitat. Alineatul 3 al articolului 3 din proiectul de Lege 175/2011 specifică următoarele: „criteriile de evaluare, punctajul şi ponderea criteriilor, componenţa comisiei, procedura cadru şi termenele de evaluare se stabilesc prin hotărâre a Guvernului. Nu este de omis nici faptul că Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă asigură în mod gratuit: punerea la dispoziţia persoanelor vizate lista locurilor de muncă vacante şi cursurile de calificare organizate, intermedierea angajării, consultanţa pentru iniţiere în afaceri şi orientare profesională etc.

Laurenţiu Mironescu, la discuţii

Foarte interesant! Poliţiştii şi cadrele militare în activitate care solicită, prin demisie sau la cerere, încetarea raporturilor de serviciu sau trecerea în rezervă până la data reducerii posturilor sunt exoneraţi de la plata cheltuielilor de întreţinere pe timpul şcolarizării şi a cheltuielilor efectuate pe perioada cursurilor/programelor de specializare, perfecţionare, stagii de practică, în ţară sau străinătate, prevăzute de angajamentele/contractele încheiate potrivit legii, în condiţiile în care în unităţile în care sunt încadraţi se aplică dispoziţiile prezentei legi. Membrii ai Comisiei pentru Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibrul Ecologic precum şi cei ai Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, care au examinat proiectul de Lege 175/2011, s-au întrunit într-o şedinţă comună pe data de 2 mai. Pe parcursul dezbaterilor au participat mai mulţi invitaţi, printre ei numărându-se şi Laurenţiu Mironescu, fostul prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa, actual secretar general al MAI.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • laur 06 May, 2011 10:38 si mai ales cei care au studii de specialitate specifice pentru a lucra in politie, raman marinarii,ospatarii e.t.c.
  • :) 06 May, 2011 10:18 nepotisme..pile si relatii