Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o amânare de la Judecătoria Mangalia în dosarul Mocea & CO

ro

06 Sep, 2011 01:11 3722 Marime text

Mangalia_primaria_Mangalia.jpgMagistraţii Judecătoriei Mangalia au acordat un nou termen în dosarul cu numărul unic 2077/254/2010, înregistrat pe data de 03.06.2010, având ca obiect „plângere contravenţională", cauză în care SC Mocea & CO SRL l-a chemat în instanţă pe primarul municipiului Mangalia. SC Mocea & CO SRL a aparţinut afaceristului Marian Mocea, parte vătămată în celebrul dosar „Nuredin Beinur". Surse bine informate susţin că acest proces are ca bază amenzile aplicate societăţii comerciale mai sus precizate de Emanoil Hanganu, în calitate de şef al Corpului de Control al Primăriei Mangalia, acţiuni expuse pe larg în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a României.

Magistraţii Judecătoriei Mangalia au decis în şedinţa din data de 02.11.2010 să suspende judecata cererii formulate de petenta SC Mocea & CO SRL, în contradictoriu cu intimatul Primarul Municipiul Mangalia, pentru neîndeplinirea obligaţiei de depunere a cererii de chemare în judecată în două exemplare, spre a fi comunicată intimatului. Pe data de 18.04.2011, instanţa a emis o adresă către Primăria municipiului Mangalia pentru a comunica înscrisurile care au stat la baza emiterii procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor contestat. În cadrul aceleiaşi şedinţe, judecătorii au decis reiterarea procedurii de citare cu părţile, urmând a fi citaţi martorii Valentin Popa şi Mădălin Ciufu. Pe data de 16.05.2011, Judecătoria Mangalia a dispus citarea martorului Mădălin Ciufu cu menţiunea aplicării unei amenzi judiciare în caz de neprezentare la următorul termen de judecată. „Se va cita martorul Popa Valentin cu menţiunea aplicării unei amenzi judiciare în caz de neprezentare la următorul termen de judecată. Se va emite mandat de aducere pentru martorul Popa Valentin, mandat ce va fi executat de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa", conform hotărârii judecătoreşti. Pe data de 27.06.2011, instanţa a emis mandat de aducere pentru martorul Mădălin Ciufu care va fi înaintat spre executare organelor de poliţie din localitatea de domiciliu a martorului. „Se amendează martorul Ciufu Mădălin cu amendă judiciară în cuantum de 300 lei. Se va comunica persoanei amendate o copie a încheierii pronunţate la acest termen de judecată, cu menţiunea că poate formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare, conform dispoziţiilor art. 1085 alin.1 Cod procedură civilă. Se va emite adresă către Biroul Executări civile al Judecătoriei Mangalia pentru a îndeplini formalităţile prevăzute de lege, necesare punerii în executare a amenzii judiciare aplicate la acest termen de judecată. Se va emite adresă către Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Constanţa şi către Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru a ne comunica dacă martorul Popa Valentin figurează în evidenţele instituţiei ca fiind arestat preventiv. Se va reitera procedura de citare cu petentul. Se va cita martorul Ciufu Mădălin", au mai decis magistraţii.

Amendat de mai multe ori

Ieri, Judecătoria Mangalia a amânat cauza pentru data de 17 octombrie 2011. Din rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a României reiese că „inculpaţii Nuredin Beinur şi Nuredin Erchin au apelat la sprijinul funcţionarului public Hanganu Emanoil, şef al Corpului de control al Primăriei Mangalia, apropiat al celor doi fraţi, pentru a o sancţiona pe partea vătămată Mocea Marian cu privire la încălcarea prevederilor Legii 50/1991". Anchetatorii mai arată că „în data de 20.04.2010, la instigarea învinuitului Hanganu Emanoil, numita Mihăila Cătălina, funcţionar în cadrul Primăriei Mangalia - Serviciul urbanism, i-a aplicat părţii vătămate Mocea Marian o amendă contravenţională de 10 000 (zece mii) lei. Procesul-verbal a fost semnat în data de 22.04.2010 de către inculpatul Popa Valentin şi a figurat sub nr. 67331/18 din 20.04.2010". „Cu ocazia audierilor, iniţial în calitate de martor, inculpatul Popa Valentin nu a recunoscut săvârşirea faptelor. Ulterior, după începerea urmăririi penale şi reţinerea acestuia, a recunoscut faptul că a semnat acele procese-verbale, declarând în mod neadevărat că a asistat cu ocazia constatărilor care au fost efectuate", se mai arată în rechizitoriu. Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 2248/20.VI.2011 arată că SC Mocea & CO SRL este condusă de asociatul unic Iulian Stoica.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii