Încă un poliţist de la Transporturi urmărit penal în cazul celor 15 tone de uree
Încă un poliţist de la Transporturi urmărit penal în cazul celor 15 tone de ureeProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au început urmărirea penală şi pe numele celui de al patrulea agent din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa. Nicolae Diaconu este bănuit că alături de colegii săi, Iulian Mirel Constantin, Marian Vasilică Anton şi Claudiu Marian Crivăţ, ar fi încercat să fure din cele 15 tone de uree scursă dintr-un tren, în seara zilei de 27 aprilie 2011, în jurul orelor 21.00, între comuna Valu lui Traian şi municipiul Constanţa. Surse apropiate anchetei susţin că dosarul cauzei, unde 11 civili şi patru poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii de furt calificat va fi trimis instanţei de judecată până la sfârşitul acestei săptămâni.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa spun că în seara zilei de 27 aprilie 2011, în jurul orelor 21.00, o patrulă a Brigăzii Mobile de Jandarmi Constanţa şi un echipaj de poliţie de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Constanţa - Biroul de Investigaţii Criminale i-au surprins în zona km 217 a magistralei feroviare între comuna Valu lui Traian şi municipiul Constanţa, pe cei patru poliţişti care, împreună cu alte persoane, sustrăgeau mai multe tone de îngrăşăminte (uree) aflată pe terasamentul căii ferate. Bunul provenea din vagoanele unui tren de marfă care circula pe relaţia Slobozia Sud - Port Constanţa. Cu privire la această situaţie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au spus că „după aproximativ trei ore de la producerea evenimentului societatea transportatoare a anunţat ca nu are posibilităţi de recuperare a mărfii, motiv pentru care s-a procedat la supravegherea zonei pentru identificarea persoanelor care au determinat oprirea garniturii de tren. În jurul orei 20.00, după confirmarea faptului ca transportatorul nu va ridica marfa, lucrătorii Posturilor de poliţie TF Palas şi TF Valu lui Traian, solicitat sprijin lucrătorilor CFR pentru a-i ajuta în recuperarea şi predarea produsului chimic. Lucrătorii CFR au adus la faţa locului un număr de trei autoutilitare şi mai multe persoane pentru a ajuta la încărcatul în saci şi predarea mărfii la staţia CF Palas.
Nu au voie să părăsească localitatea de domiciliu
La aproximativ 30 de minute de la începerea activităţii de ridicare a mărfii de pe terasamentul de cale ferată, în zona a apărut o grupă de jandarmi care a imobilizat persoanele aflate la faţa locului, apreciind că aceştia intenţionează să sustragă îngrăşăminte chimice. În colimatorul oamenilor legii au intrat atât cei patru poliţişti cât şi alţi 11 civili. Pe data de 29 aprilie 2011, procurorii au luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de câte 30 de zile faţă de inculpaţii Iulian Mirel Constantin, Marian Vasilică Anton şi Claudiu Marian Crivăţ, agenţi de poliţie judiciară în cadrul Serviciului Regional de Poliţie Transporturi Constanţa, primul la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Palas, iar ceilalţi doi la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Valu lui Traian. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au început urmărirea penală şi pe numele lui Nicolae Diaconu, cel de al patrulea agent din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, bănuit că ar fi participat la presupusul furt. Cauza în care oamenii legii şi cei 11 civili sunt cercetaţi pentru furt calificat va ajunge în instanţă până la sfârşitul acestei săptămâni, ţinând cont şi de finalizarea rechizitoriului. Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Constanţa, dată fiind calitatea de poliţişti de poliţie judiciară a celor patru agenţi acuzaţi.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp