Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infractiunile pe raza Mangaliei, in crestere

ro

08 Oct, 2009 03:37 795 Marime text

Poliţiştii din Mangalia şi-au făcut bilanţul primelor nouă luni de activitate ale anului 2009. În această perioadă, poliţiştii s-au confruntat cu 417 infracţiuni, faţă de 337 în 2008. Cele mai multe dintre acestea au fost infracţiuni judiciare - 238, restul de 151 fiind economico-financiare. În cele nouă comune arondate Poliţiei Municipiului Mangalia au avut loc, în perioada de la începutul anului şi până în prezent, 422 de infracţiuni, din care cele mai multe de natură judiciară.

În Mangalia s-au petrecut 31 de infracţiuni contra persoanei (vătămări corporale, lovituri şi alte violenţe), alături de 6 infracţiuni contra libertăţii persoanei (violare de domiciliu, lipsire de libertate) şi alte 8 privitoare la viaţa sexuală (din care 5 violuri). În decursul celor nouă luni, au crescut alarmant furturile din autoturisme - 55 de cazuri, 90% dintre acestea având loc prin spargerea unuia dintre geamuri. Hoţii din oraş sunt amatori de GPS-uri, în timp ce furtul casetofoanelor din maşină este în scădere.

11 tâlhării s-au comis pe raza oraşului: 3 prin smulgerea bunurilor, 3 pe stradă, una într-o casă de schimb valutar şi 4 din locuinţe. În Mangalia au mai avut loc 101 infracţiuni la legi speciale, dintre care 25 au vizat dosare în care autorii au emis file CEC fără acoperire. Totodată, şapte dosare au avut drept obiect infracţiuni economice cu prejudicii mai mari de 200.000 de lei fiecare. 947 de persoane au apelat numărul de urgenţă 112.

Din declaraţiile poliţiştilor, în comunele de pe raza Mangaliei, mai bine de jumătate dintre infracţiunile judiciare au drept obiect furtul de animale. Mai trebuie spus că, în decursul acestor luni, Poliţia Municipiului Mangalia nu a înregistrat niciun omor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii