Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorul OPC Bohuţ, la judecată pentru divorţ

ro

28 Aug, 2010 00:00 4436 Marime text
6_buhut_-_tribunal_sala_de_judecata.jpgPrins în flagrant în timp ce primea 800 de lei de la un denunţător şi judecat ulterior pentru luare de mită, inspectorul OPC Bogdan Gabriel Bohuţ divorţează. Cererea de desfacere a căsătoriei a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanţa, sub numărul 33274/212/2010, urmând să se judece abia pe 3 martie 2011. De menţionat că acţiunea de divorţ a fost depusă în instanţă în urmă cu două zile de soţia comisarului de la Protecţia Consumatorului, Elena Bohuţ.

În luna aprilie, Bohuţ a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru luare de mită. Potrivit anchetatorilor, fapta pentru care este judecat Bohuţ s-a petrecut în luna august 2009, când Bohuţ, în calitate de inspector al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, ar fi primit suma de 800 de lei de la reprezentanţii SC Leon Prest SRL Constanţa. Denunţul a fost formulat de contabila firmei, care a reclamat la Parchet faptul că Bohuţ i-a pretins, pentru el şi pentru un alt coleg, suma de 800 de lei. În schimbul banilor, societatea ar fi urmat să nu fie sancţionată sau să primească o amendă mai mică decât cea prevăzută de normele legale, în urma unei reclamaţii pentru neefectuarea unei lucrări de calitate de către Leon Prest.

Istoricul mitei

Povestea a început în luna iulie 2009, când contabila firmei a fost trimisă să-l contacteze pe Bohuţ cu privire la o reclamaţie depusă la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului de un client nemulţumit. După mai multe întâlniri cu inspectorul Bohuţ, în care acesta ba a făcut menţiuni în registru, ba s-a făcut că plouă, pe 4 august 2009, contabila i-a dat lui Bohuţ suma de 200 de lei, împreună cu registrul firmei. De menţionat că, anterior, inspectorul îi spusese contabilei, pe un ton ridicat, după cum se consemnează în rechizitoriu, faptul că firma va fi sancţionată cu 4.000 de lei, „fiind indignat de faptul că administratorul societăţii nu se prezentase niciodată“. Dat fiind că inspectorul OPC s-a arătat nemulţumit de actele şi declaraţiile aduse de contabilă, aceasta a plecat, însă, în timp ce se afla pe holul de la etajul I al instituţiei, a fost ajunsă din urmă de Bohuţ, care, potrivit procurorilor, i-a cerut să obţină de la administrator o declaraţie pe care să o introducă într-o folie de plastic, împreună cu un xerox al chitanţei de plată a materialelor. Anchetatorii spun că tot atunci inspectorul i-a pretins să pună câte 300 - 400 de lei pentru el şi pentru un alt coleg de-al lui, pentru a se rezolva situaţia. Auzind acestea, contabila şi administratorul s-au decis să apeleze la ajutorul autorităţilor. A doua zi, inspectorul a fost prins în flagrant după ce a luat banii. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii