Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iulie, luna Aviaţiei Române şi a accidentelor aviatice 6 iulie 1992 - doi morţi, 5 iulie 2010 - 12 morţi la Tuzla, 9 iulie 2011 - doi răniţi, 8 iulie 2012 - doi răniţi

ro

09 Jul, 2012 01:56 2438 Marime text
costinesti.jpgLa 20 de ani de la primul accident aviatic de după Revoluţie, soldat cu doi morţi, şi la doi ani de la tragedia de la Tuzla în care 12 persoane au decedat, un alt incident aviatic a fost înregistrat la Constanţa. Ieri, un avion publicitar de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Costineşti, în zona Mănăstirii Sf. Elena. Aeronava avea doi pasageri, un bărbat şi o femeie, ei fiind duşi de urgenţă la spital.

Coincidenţă sau nu, tot în luna iulie, însă a anului trecut (9 iulie), alte două persoane au fost rănite după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în lacul Siutghiol. Ieri, la aproape un an, avionul Apollo Fox înmatriculat cu numărul YR 5080, şi pilotat de Adrian Marius Vasile, cu aproape 600 de ore de zbor experienţă, s-a agăţat de firele de înaltă tensiune care leagă reţeaua de energie electrică de Schitul Mănăstirii Sf. Elena. Prăbuşirea a avut loc la 15 minute după decolare, pilotul lovind firele de înaltă tensiune din cauza soarelui prea puternic. În urma impactului, aeronova a fost distrusă în procent de 60%, însă cei doi ocupanţi au scăpat teferi. De menţionat că ieri femeia rănită în incident îşi sărbătorea ziua de naştere, alături de mai mulţi prieteni. Luna iulie pare să fie „destinată" accidentelor aviatice. Şi asta deşi peste câteva zile îl vom sărbători pe Sfântul Ilie - patronul aviatorilor. Tot pe data de 20 iulie se serbează şi ziua Aviaţiei Române. De menţionat că pe data de 6 iulie 1992 a avut loc primul accident aviatic de după Revoluţie, la Mihail Kogălniceanu, soldat cu doi morţi. Conform datelor de la vremea respectivă, un MIG 21 Lancer s-a prăbuşit la Mihail Kogălniceanu în timpul unui antrenament. În urma impactului, şi pilotul şi copilotul au decedat pe loc. Pe data de 5 iulie 2010, la Tuzla, 12 persoane au decedat după ce aeronava în care se aflau s-a prăbuşit. Pe data de 9 iulie 2011, două persoane au ajuns în atenţia medicilor după ce s-au prăbuşit cu avionul în lacul Siutghiol. Ultimul incident aviatic, cel de ieri, a ajuns şi în atenţia poliţiştilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii